Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 783 kJ / 426 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,36 g |
| Tuky | 25,85 g |
| Vláknina | 4,47 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 25,35 g |
Postup přípravy
Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji. Krok 2: Na náplň smícháme tahini pastu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Náplň natřeme na osmažené plátky lilku a srolujeme do závitků, které zpevníme párátky.
Hotové závitky naskládáme na plech a před podáváním necháme chvilku ohřát v troubě.
Je to výborná chuťovka s jogurtovým dipem.
Zveřejněno 4. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Moje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 13 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 14 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 20 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 25 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
pocení z lilku,
závitky z lilku,
lilkové závitky,
jak chutná tahini
Suroviny:
lilek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pasta sezamová,
jogurt řecký,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (10)