Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské sekané řízky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 219 kJ /
1 486 kcal
Bílkoviny101,08 g
Tuky112,58 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 729 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy15,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí odřezky nasekáme na kousky o velikosti 3x1 cm. Krok 2: Vejce rozklepneme do misky, přidáme nasekané maso a na nudličky nakrájenou cibuli. Krok 3: Ochutíme pepřem, kořením kari, mletou paprikou a sójovou omáčkou. Podle chuti opatrně přisolíme a za stálého míchání zahustíme směs solamylem. Krok 4: Necháme chvíli odležet a potom lžící vkládáme směs na rozpálený olej a mírně ji rozhrneme do tvaru řízků. Opékáme z obou stran dočervena. Krok 5: Podáváme s opečenými bramborami, zdobíme hořčicí a kolečky cibule.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: kniha Řízky (Ottova kuchařka)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské sekané řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pR9r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské sekané řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pR9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Poznáme niečo podobné a je to skutočne dobré. Rozdiel je len v použitých ingredienciách (curry korenie - indická kuchyňa, sójová omáčka - japonská a čínska kuchyňa a niektoré kuchyne juhovýchodnej Ázie, ktoré používajú slanú sójovú omáčku).
Tradičná stredoeurópska cigánska kuchyňa ani jednu z tých dvoch ingrediencií nepozná a preto nepoužíva. Jedna typická ingrediencia je slanina, ktorá sa objavuje v mnohých mäsových receptoch (tá v tomto recepte nie je).
Ostatné ingrediencie v mnohom pripomínajú maďarskú kuchyňu.
Chápem, že recept by mal mať nejaký názov, ale v tomto prípade to nie je tá najšťastnejšia voľba.
Hlavne, že chutí...

:yes:+

Ivo a já ti dávám plusa, protože to jídlo znám. Je vynikající a dala sis s tím určitě práci a to se hodnotí;-):yes::yes:

Děkuji za pochvalu fotografie a také za upozornění. Příště na to nejprve mrknu ;-). Děkuji moc.

Papunko, moc se Ti povedly, krásná fotka, ale prosím Tě, pro příště - než sem přidáš recept, zkus přes Vyhledávání - vpravo nahoře, se podívat, jestli už tu není. Já vím, někdy je to dost těžké, ale specialně tento recept je tu už mockrát a najít ho je snadné.:-)

Tématické fráze:
sekaný řízek, sekaný máslový řízek, sekaný řízek recept, sekaný máslový řízek recept, sekaný kuřecí řízek, sekane maslove rizky, cikánské řízky, máslový sekaný řízek, kuřecí sekaný řízek, řízek ze sekané, recept na sekaný řízek, cikansky biftek, sekaná jako rizek, kuřecí sekané řízky, sekaný vepřový řízek, sekanej řízek, řízek sekaný, recept sekany rizek, sekané kuřecí řízky, kuřecí sekaný řízek se sýrem

Suroviny:
kuřecí odřezky, vejce, cibule, pepř, sůl, koření kari, paprika sušená sladká, omáčka sojová, solamyl, olej

Přidat fotografie receptu