Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na dobré šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 785 kJ /
1 144 kcal
Bílkoviny43,96 g
Tuky3,14 g
Vláknina106,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 151 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy222,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme. Krok 2: Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé strouzky, na něj na kolečka nakrájený pór, posypeme kmínem, čerstvým rozmarýnem a nakrájenou petrželí. Krok 3: Žampiony nakrájíme na plátky a rozložíme na bylinky, posypeme vegetou, pak dáme posolené porce kuřete, na které dáme kayenský pepř a pěkně pomatláme mletou paprikou. Na každý kousek kuřete dáme plátek másla, pekáč přikryjeme a dáme péct. Krok 4: Po 40-ti minutách zalijeme trochou vody, je-li šťáva málo slaná, tak dosolíme, pekáš necháme bez přikrytí a dopečeme ještě 15-20 minut.

Zveřejněno 17. 11. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Má improvizace, dle stavu lednice a mrazáku. Všechno dohromady vytvoří suprovou šťávičku-někdy vyzkoušejte!

Jako přílohu jsem zvolila brambory-Holeček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na dobré šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W3N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na dobré šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p:-K:yes:

:-p:yes:to vypadá moc dobře ;-):yes:

Takhle pekava kure moje maminka a ja po ni take. Jen nedavame vegetu a zampiony. Vyzkousim. Prozatim mam pro tebe 5. bod. :yes:;-):-K

Sandro, taky často peču kuře v římském hrnci a nejen kuře;-)

To vypadá moc dobře, určitě někdy vyzkouším :-)

Něco moc podobného dělávám docela často. Přidávám i čerstvá rajčata a bazalku a peču v římském hrnci. Na konci ho odklopím a nechám dodělat kůrčičku. Tam chutě ještě více vyniknou a nemusím vůbec přidávat tuk. V kuřátku s kůží je ho dost.:-p Přidávám bod.:yes:

Tématické fráze:
kuře na šťávě, kuře ve vlastní šťávě, šťáva na kuře, šťáva z kuřete, stava pod kure, stava ke kureti, kuřecí na stavě, kuře ve štávě, kuře na vlastní štavě, kuře se štávou, kure na stavje, pecene kure se stavou, kure na stave recept, recept kuře na štavě, kurca na stave, recept na kure na stave, šťáva s kuřete, recepty kure na stave, kuře ve vlastní šťávě na na houbách, jak dodělat šťávu pod kuře

Suroviny:
cibule, česnek, pórek, žampióny, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř cayenský, vegeta, olej, máslo, petržel, sůl

Přidat fotografie receptu