Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 673 kJ / 4 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,76 g |
| Tuky | 300,52 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 410,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom, vanilkou a maslom vymiešam do peny, pridám roztopenú čokoládu a zamiešam. Múku, prášok do pečiva zmiešam a pridám opatrne do cesta, napokon pridám rum. Plech vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem, zarovnám (v tomto prípade musí byt pekne rovné). Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečie sa 10 min. Presne tak urobím a upečiem i druhý korpus a oba nechám chladiť na mriežke.
Krok 2: Parížsku šľahačku pripravím ešte večer a druhý deň, keď pečiem korpusy, ju iba v robote vyšľahám a nechám v chladničke.
Z týchto uvedených plátov okrúhlou fomičkou vykrojím párny počet koliesok. Pripravím čokoládovú polevu a polovicu koliesok potriem na vrchu polevou a uložím do chladničky stuhnúť.
Kým sa čokoláda chladí, odkrojky, teda zbytok korpusů po vykrojení, spotrebujem, aby nevyšli nazmar. Zbytky pomrvím, pridám k nim lekvár, hrozienka, drvené orechy a hmotu zmiešam. Z tejto hmoty formujem malé guľky ako orechy. Krok 3: Vyberiem z chladničky čokoládou natreté kolieska a z opačnej strany ich natriem marhuľovým lekvárom. Na spodok položím koliesko, s ktorým som nič nerobila, natriem ho lekvárom, na lekvárové koliesko do stredu položím guľku a priklopím kolieskom potretým lekvárom s čokoládou polevou a trošku pritlačím, aby sa kolieska spojili.
Aby tie guľky nebolo vidieť, ozdobím dokola stred kolieska vložením parížskej šľahačky do cukráskeho vrecka. Napokon ozdobím aj vrch.
Z týchto uvedených plátov okrúhlou fomičkou vykrojím párny počet koliesok. Pripravím čokoládovú polevu a polovicu koliesok potriem na vrchu polevou a uložím do chladničky stuhnúť.
Kým sa čokoláda chladí, odkrojky, teda zbytok korpusů po vykrojení, spotrebujem, aby nevyšli nazmar. Zbytky pomrvím, pridám k nim lekvár, hrozienka, drvené orechy a hmotu zmiešam. Z tejto hmoty formujem malé guľky ako orechy. Krok 3: Vyberiem z chladničky čokoládou natreté kolieska a z opačnej strany ich natriem marhuľovým lekvárom. Na spodok položím koliesko, s ktorým som nič nerobila, natriem ho lekvárom, na lekvárové koliesko do stredu položím guľku a priklopím kolieskom potretým lekvárom s čokoládou polevou a trošku pritlačím, aby sa kolieska spojili.
Aby tie guľky nebolo vidieť, ozdobím dokola stred kolieska vložením parížskej šľahačky do cukráskeho vrecka. Napokon ozdobím aj vrch.
Zveřejněno 22. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachrové dortíčky /vlastní recept/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kx2M
Moje poznámka
Sachrové dortíčky /vlastní recept/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kx2M
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
dorty recepty,
korpus na vykrojeni,
pařížské mini dortíčky,
sachrové išelské dortíčky,
dzem do sacherova dortu,
vídeňské sachrové krychličky,
sachrové mini dortíčky,
sachrové dortíky cukroví recepty,
sachrovy išelské dortíčky,
recepty dortíčky,
sahr dorty,
dortíčky,
mini dorticky s pařížskou šlehačkou,
sachr mini,
vídeňské čokoládové krychličky,
mini dorticky jako sachr,
sachr s pařížskou šlehačkou,
vánoční sachr dortičky,
sahr dortíčky,
recept na mini sachr dortíčky
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
máslo,
čokoláda hořká,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
rum,
šlehačka 33%,
čokoláda hořká,
čokoláda bílá,
smeta-fix,
ořechy mleté,
rozinky,
džem meruňkový
Komentáře (13)
Jinak ten nápad se zpracováním okrojků těsta je moc pěkný, dortíčky jsou lákavé, ostatně jako všechny tvoje výtvory
Komentáře pod recepty jsou určeny pro tuhle a podobnou slušnou diskuzi.....je to jen a pouze povídání si o receptu a polemizování ve slušné rovině. Netřeba hned uvažovat o mazání receptu :omg:
Dajda má kus pravdy, ale i tak máš možnost stávající název receptu zachovat.