Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 395 kJ /
811 kcal
Bílkoviny29,10 g
Tuky54,47 g
Vláknina22,99 g
Cholesterol 211 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,70 g
Sacharidy42,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek na plátky a druhý česnek nasekáme na drobno. Krok 2: Na oleji osmažíme šalotku, přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a vložíme plátky žampionů.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, sušená rajčata a restujeme cca 6 minut. Nakonec přidáme sójovou omáčku, hrášek a ještě cca 1 minutu restujeme. Necháme částečně vychladnout. Krok 3: Mezitím olejem vymažeme dno pekáče a poklademe kolečky cibule. Krok 4: Mezi kůži a masem na stehnech vložíme přehnutý plátek šunky, naplníme žampionovou směsí a dobře zajistíme párátkem.
Naskládáme do pekáče, posypeme paprikou, poklademe plátky česneku a másla.
Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem. Krok 5: Pečeme 15 minut na 200 °C, pak stáhneme teplotu na 110 °C a ještě pečeme asi 45 minut.
Sundáme alobal, přelijeme šťávou z pečeně a necháme ještě 10 minut péct na barvu. Je potřeba hlídat, každá trouba peče jinak. Krok 6: Hotová stehna servírujeme se zbylou žampionovou směsí posypanou proužky kapie a pečenou cibulí se šťávou. Krok 7: Jako příloha je výborná bramborová kaše.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 11. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4pP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4pP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Merylas: Moc děkuji, je to opravdu dobré a u nás se to vaří docela často:-K:-*

Na tomto jídle bych si opravdu pochutnala. :yes: Taktéž moc hezky naservírováno, tak jako ostatně vždy. <3:-K

Musí to být vynikající, příští výkend to upeču.

Jaromira18: Děkuji za důvěru:-):-K Doufám, že bude chutnat :-)

Také mě to láka:-K, recept ukládám a brzy uvařím, stehna mám v mrazáku :-8.

bystrouska: Moc děkuji, doufám, že Ti také bude chutnat :-):-):-K:-K

Tak to nemá chybku,hned bych si dala porcičku;-):yes:

Simona Skolakova: :-) Moc děkuji :-K:-K Prý to bylo výborné, já ani neochutnala, tak musím udělat ještě jedou:-):-):-)

Tématické fráze:
plněná kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna se žampiony, plněná kuřecí stehna, kuřecí stehna na žampionech, kuřecī strhna plněná žampiony, plněne kuřeci stehna recepty, recept na plněná kuřecí stehna, žampiony recepty, recept na kuřecí stehna, nadívaná kuřecí stehna se žampiony, kuřecí na žampionech, plněné kuřecí stehna, plněné kuřecí kuřecí stehna, plněné kuřecí stehno, kuřecí stehna plnena, recept plněná kuřecí stehna, kureci stehna se zampiony recepty, výborné naložené kuřecí stehna jinak, kuřecí stehna sežampióny, kuře plněné žampiony

Suroviny:
stehno kuřecí, žampióny, cibule, cibule šalotka, omáčka sojová, kmín drcený, česnek, rajče sušené v oleji, hrášek, máslo, kapie, šunka, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu