Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na mírném ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 483 kJ / 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,00 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájíme na malé kostky. Promícháme se solí, zalijeme vínem nebo vodou a dáme do pomalého hrnce. Nastavíme program Low na 8 hodin.
Krok 2: Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout.
Krok 3: Podáváme jako pomazánku na chleba nebo na opečených toustech.
Zveřejněno 16. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Moje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 53 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá rillettes,
hovězí rijet,
riletes,
rilletes,
rellettes,
rilettes,
francouzsky rijet,
pomaly hrnec veprovka,
rilettes recept,
rillettes z bůčku,
rillattes,
rillets v pomalem hrnci,
rijjet,
rilletes recept,
rillettes v pomalem hrnci,
kachní rillet,
rilletes nejlepší,
rilets,
rilletes z pomalého hrnce,
rijet v pomalém hrnci
Suroviny:
maso vepřové,
víno bílé suché,
sůl
Komentáře (206)
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář
Nedávala jsem žádné jiné koření, jen pepř do 1,2 kg masa, šla 1 čl. pepře a sůl! V troubě to bublalo 8 hodin a bylo to absolutně měkké. Koupila jsem k tomu kousek syrové slaniny , asi 200 g a kilo plecka! Kdo má rád mastnější, tak slaninu přidá. Velmi doporučuji, místo těch všelijakých salámů, o kterých nevíme, co v nich vlastně je! Plnila jsem do patentních skleniček s uzávěrem a gumovým těsněním. Výborné do práce na svačinku. Ovšem, musí se to, před kolegy hlídat!
Jo, málem jsem zapomněla, ale na litinový hrnec do trouby jsem dala kus alobalu a až pak na to pokličku, aby se vše neodpařilo a nepřipeklo se to.
upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.