Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása v leču pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 102 kJ /
1 936 kcal
Bílkoviny60,20 g
Tuky180,80 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 5,20 g
Sůl12,80 g
Sacharidy16,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat. Krok 2: Takto připravené klobásy vložíme na 8-10 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů opéct lehce do barvy a pustit šťávu. Krok 3: Ve sklenici leča rozmícháme hořčici a směsí přelijeme předpečené klobásy. Přidat můžeme dle chuti i trošku nasekané chilli papričky nebo pepř, můžeme dle chuti osolit nebo dochutit troškou sojovky nebo worcesteru. Krok 4: Klobásky vrátíme do trouby dopéct dozlatova. Během pečení se odpaří přebytečná tekutina a vytvoří se příjemný pikantní sos. Krok 5: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva, ale klidně i s bramborem nebo rýží.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 20. 1. 2019

Poznámka autora recepty73

Pokrm můžeme připravit pro větší sešlost i jako rychlé pohoštění na velkém hlubším plechu. Dá se připravit předem, je časově nenáročné a snadno se vždy přihřeje.

Já lečo dělám domácí, ale kamarádka vyzkoušela lečo od Hamé a byla spokojená...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwJK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

MarcelaPa: Marcelko, děkuji.

Vinnou klobásu máme doma, takže toto určitě brzo vyzkoušíme :-8

satelit: pokusím se vám odpovědět za autora. Nejprve predpect klobásky v troubě. Pak vytáhnout, zalít směsí leča a dát dopect do trouby.

Ty klobásky děláte v troubě v leču, pak je vyndáte z leča a dáte do trouby zvlášť opéci??? Chtěla bych to zkusit, poraďte prosím postup. Děkuji.

Tak tento recept mě nedal spát a dnes byl spáchán;-) a výborné:yes: přidala jsem i fotečku jestli nevadí;-)

savlinka: ...jistě že nevadí;-):-D:-K...jsem rád, že chutnaly, díky za pochvalu i fotky:-K

Recept se mně moc líbí:yes:

savlinka: ...děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
vinná klobása na leču, vinná klobása, vinna klobasa s lecem, klobasy na leču, pečená vinná klobása, recept klobasa pecena, lečo s klobasou, vinna klobása v lecu, vinná klobása recepty, vinná klobása recept, vinné klobásy recepty, recepty s klobasou, co připravit z vinné klobásy, recepty z vinné klobásy, jak připravit vinnou klobásu, recept z vinne klobásy, vinná klobása zapečená s lečem, zapečená vinná klobásy v leču, vinná klobása pečená v troubě, vinná klobása v zeleninovém leču

Suroviny:
klobása vinná, slanina anglická, hořčice, chilli paprika čerstvá, omáčka sojová, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu