Nejlepší koblihy, jaké znám
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 299 kJ / 2 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,57 g |
| Tuky | 80,35 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 1,76 g |
| Sůl | 4,39 g |
| Sacharidy | 428,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Moje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 22 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 11 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 11 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
nej recepty koblihy,
koblihy,
recept na koblihy,
recept koblihy,
masopustní koblihy výborné,
testo na koblihy,
recept na koblihy z kynutého těsta,
koblihy bez kynutí,
recepty na koblihy,
kynuté těsto na koblihy,
recept na výborné koblihy,
nejlepší domácí koblihy,
smažené koblihy,
kynute koblihy,
jak se delaji koblihy,
nejlepší koblížky kynuté,
výborné koblihy,
smažené koblihy s marmeládou,
nadýchané koblihy
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
rum,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
sůl,
mouka hladká,
džem meruňkový,
tuk,
cukr vanilkový
Komentáře (244)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mizí rychle!
Dělala jsem menší skleničkou, aby jich bylo víc.
Děkuji všem za podnětnou diskuzi
P.S. Nikdy se mi nepodařilo je udělat!
A může se použít něco jiného místo rumu ?
Poprvé jsem zkoušela tu třenou verzi a je to opravdu jiné, než klasicky vymíchat vše najednou, na kynuté často ani nedělám kvásek, jen rozmíchám droždí v tekutině, taky občas chci šetřit sílu či čas, ale za dnešního deštivého dne jsem si s potěšením střihla tuto proceduru a výsledek je velmi lahodný.
Dnes jsem je delala, vse je perfektni, akorat mi u hodne kusu vytekla napln, vim, v cem jsem udelala chybu ( zubate vykrajovatko a hodne naplne ), priste se chci "pojistit" a napln nastrikat az do usmazenych koblih, pripadne je udelat s nejakym odlehcenym kremem.
hosta: Díky za záskok
Markéta: Souhlas, většinou lze těsto ještě napravit, vyhodit je škoda
Ještě se vyplatí v polovině kynutí koblihy otočit spodní stranou nahoru, aby i druhá strana dobře nakynula.