Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny

Maso obalené v nejrůznějším těstíčku je u nás velmi oblíbenou minutkou ať už k obědu, večeři nebo jako pohoštění na rodinné oslavě. K tomuto receptu na kuřecí kousky v česnekovém těstíčku se sýrem můžete jako přílohu zvolit zeleninový salát nebo brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (192×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 117 kJ /
984 kcal
Bílkoviny106,20 g
Tuky21,66 g
Vláknina6,43 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 810 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy89,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Krok 2: Z vejce, mléka, mouky, nastrouhaného sýra a česneku vyšleháme těstíčko, které osolíme (mouku můžeme přisypat, kdyby se nám zdálo příliš řídké). Krok 3: Do těstíčka vložíme kousky masa, pečlivě je obalíme a necháme odstát, aby maso natáhlo sůl a zejména česnek. Krok 4: Kousky masa smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Krok 5: Necháme na ubrousku okapat od tuku a potom servírujeme.

Zveřejněno 26. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVmJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (81)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Děkuji za recept, bylo to opravdu dobré! Dcera si to nemohla vynachválit. Příště přidám víc česneku 😊.

Prave jsem rozmrazila kureci prsa na zitra, uz vim co s tim.:-D :-D:-D

moc dobré, i děti dlabou až se jim dělají boule za ušima <3:yes::yes:

:yes:

:-)<3:yes::-K

Včera jsme měli k večeři...k tomu pečené brambůrky....česnek těstíčku dává zajímavou chuť....já jsem ještě přisypala trochu provensálu a masíčko předem opepřila. Všem chutnalo. Díky! <3:-K

Chutnalo nám.????

Náš včerejší oběd. Velmi nám chutnalo, děkuji za prima pokrm :-D

Hledala jsem něco nového na oslavu narozenin s kamarády. Předložila jsem tyto kuřecí kousky jako studené jednohubky spolu se zeleninou. Skvělé, všichni si to pochvalovali. :yes:

Dnešní oběd, moc dobré. Přidala jsem grilovaci koření. Budu určitě dělat častěji :yes::-)

:-K dávám bodík super

Výborné, prima chuť:yes:

Výborná mňamka :-) a jak píše Anet - také používám kukuřičnou mouku ...

Dnes jsem udělala k obědu - výborné. :yes::-D Ukládám a určítě se k tomuto receptu budu vracet.:yes:<3:yes:

Výborný recept. :-K Hledala jsem něco jednoduchého a dobrého a toto splnilo účel. Příště akorát přidám víc česneku, i když jsem ho i tak dala víc než je v receptu. Byli jsme velmi spokojení. Děkuji.

Tématické fráze:
kureci prsicka v testicku, česnekové těstíčko, kureci kousky v testicku, kuřecí v těstíčku, kureci maso v cesnekovem testicku, kuřecí maso v těstíčku, kureci kousky, recepty od čiriny, kuřecí prsa v těstíčku, vaříme s čirinou, těstíčko na kuřecí maso, maso v testicku, kuře v testičku, recepty čiriny, čirina recepty, vaření v halogenovém hrnci, kuřecí rarášci v těstíčku, kuřecí řízky v česnekovém těstíčku, podle čiriny, kuřecí maso podle čiriny

Suroviny:
prsa kuřecí, vejce, mléko, česnek, mouka hladká, sýr eidam, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu