Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 046 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,63 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 45,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 487,83 g |
Postup přípravy
Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.
Zveřejněno 17. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Moje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Nejnovější recepty
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 17 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 18 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbová omáčka bez smetany
asa007 před 11 minutami
Karbanátky
LUKES před 11 minutami
Jednoduché domácí Marshmallows
lendlova.j před 35 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
cmelak155 před 49 minutami
Vepřové steakové plátky v troubě
8181bartova před 59 minutami
Řezy Margot
nochy před 1 hodinou
Nadýchaný perník
walnutka před 1 hodinou
Selská polévka s nudlemi
trdlo před 2 hodinami
Mrkvová polévka lehká
Penkapa před 2 hodinami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Janina007 před 3 hodinami
Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba,
recept na kváskový chléb,
kvaskovy chleba pekarnomanie,
špaldový kváskový chléb
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
olej,
sůl,
kmín celý,
otruby
Komentáře (3)