Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový koláč s jablky

Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou skořici. Vůně, která rozsvítí domov i za sychravých podzimních dní.

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 313 kJ /
6 767 kcal
Bílkoviny125,98 g
Tuky322,43 g
Vláknina42,30 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy819,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nakrájíme. Dáme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a po částech zašleháme olej. Krok 3: Vedle ve větší míse připravíme mouku, do které dáme skořici, kakao a kypřicí prášek. Moučnou směs přimícháváme do vaječné směsi a nakonec přidáme ostatní ingredience. Krok 4: Promícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 40 minut na 180 °C. Krok 5: Vychladlý koláč můžeme ozdobit vyšlehaným tvarohem s cukrem a máslem.

TIP: Nízkokalorická mrkev, chutná a levná zelenina

Zveřejněno 1. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ngm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ngm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Koláč jsem použila jako korpus na sestavení dortu. Místo brusinek jsem přidala na kostičky pokrájenou jednu oloupanou broskev a jednu oloupanou nektarinku. Promazala jsem rybízovým želé a krémem z bílků, mascarpone a rybízového pyré. Povrch jsem sypala rozdrceným zbytkem upečeného koláče a trochou hořké a bílé čokolády. Podle mě a dle ohlasů ostatních se zákusek povedl a chutnal. Ještě jsem tedy místo bílého cukru použila třtinový a o polovinu méně. Skvělá inspirace, děkuji a boduji plným počtem zasloužených bodů 👍

Kakao můžu dát od oka, ale není napsáno kolik tvarohu. 1 kostka ?
Děkuji

terezička1
Omlouvám se za dotaz, nepozorně jsem četla, tvaroh přijde nahoru.

Hmm, mrkev a jablko, to musí být jen dobré :-) :-K:yes:

Terezičko máš vytuněné recepty,již několik jsem dělala a jsou :yes:,jen tak dále,ráda sleduji Tvoje recepty a mnohé připravuji pro rodinku,vždy skvělé.díky.Marie

Maruška: To je krasne slyset a jsem moc ráda , kdyz to nekdo ocení. Moc dekuji :-K hezky den :-)

terezicka1 1. 5. 2015 15:39
Jistě..vše je moje.

Procházela jsem si Tvé fotky jídel zde uveřejněné. Mají natolik různé rozměry, styl i kvalitu, že přemýšlím, zda jsou vůbec Tvoje. Prosím o vysvětlení, dík :-)

Tématické fráze:
mrkvový koláč, jablkový koláč, jablkovo mrkvový koláč, mrkvovo jablkový kolac, jablkovy mrkvovy kolac, mrkvovo jablkový dort, kolac z mrkve a jablek, mrkvový dort s jablky, mrkvovy koláč recept, mrkvový koláč video, mrkvový dort s koláč s jablky, koláč z jablek a mrkve, koláč z jablek, recept mrkvovy kolac, krehky mrkvovy koláč, buchta s jablky a mrkvi, jablkomrkvovy kolac, mrkvový koláč s jablky a ořechy, mrkvovy koláč s jablkami, mrkvovy ořechový koláč s jablky

Suroviny:
vejce, mrkev, jablko, cukr, olej, kypřící prášek, skořice, mouka hladká, ořechy, brusinky, kakao, tvaroh, máslo, cukr, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu