Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v plechové krabici vydrží velmi dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
70 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,92 g |
Tuky | 217,24 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 654,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180° C. Neloupané mandle na suché pánvi opražíme, necháme zchladnout a spolu s loupanými nasekáme nahrubo.
Krok 2: Rozpustíme máslo a necháme stát stranou. V míse našleháme 4 vejce s cukrem a špetkou soli do bílé pěny podobně jako na piškot.
Krok 3: Do pěny prosejeme mouku se špetkou prášku do pečiva (nedávat víc, sušenky by při pečení praskaly), přidáme máslo, mandle a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, přendáme na vál nebo podložku a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, ze kterých vytvoříme válečky o průměru 3-4 cm podle délky plechu. Válečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zploštíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Pečeme do zlatavé barvy 25-32 minut podle trouby. Ještě teplé ihned nakrájíme na proužky silné přibližně 2 cm.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Jednoduché recepty na sušenky. Jak při přípravě postupovat
Zveřejněno 16. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Moje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 23 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 28 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 35 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Tématické fráze:
italské sušenky,
mandlové sušenky s medem,
sušenky recept,
italske cantucini,
mandlové sušenky recepty,
recept na italské cantussini,
italske susenky recepty,
susenky cantucini,
recept na cantucinni,
italske tvrde susenky,
italske susenky recept,
recept na italské sušenky,
italskémandlové,
italské sušenky,
kantučiny,
italské sušenky kantučiny,
cantuciny recet,
kantucini recept,
cantucinni recept,
sušenky z mandlové mouky italské
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
mandle,
mandle,
prášek do pečiva,
kůra citronová
Komentáře (11)