Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 546 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,28 g |
Tuky | 203,79 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 709 mg |
Sodík | 5,81 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 275,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všetky prísady na cesto dobre zmiesime a cesto necháme 30 minút odpočívať.
Krok 2: Slaninu nakrájame na malé kocôčky, vyškvaríme a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kyslú kapustu (nežmýkať, pridať aj s trochou vody z kapusty) a cca 10 minút na slabom plameni podusíme.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 3 mm a rozložíme naň kapustu.
Zvinieme do rolády a nakrájame na 12 koliesok. Krok 4: Roládky poukladáme reznou stranou dolu do vymasteného pekáčika tesne k sebe.
Zalejeme studenou vodou na 3 cm vysoko (aby boli roládky natesno zaliate).
Zakryjeme a dáme do rúry na 200°C na 30 minút. Na posledných 10 minút odkryjeme. Krok 5: Vyberieme z rúry, zakryjeme a necháme cca 15 min zakryté stáť. Roládky prebytočnú vodu vsiaknu.
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom a pod.
Zvinieme do rolády a nakrájame na 12 koliesok. Krok 4: Roládky poukladáme reznou stranou dolu do vymasteného pekáčika tesne k sebe.
Zalejeme studenou vodou na 3 cm vysoko (aby boli roládky natesno zaliate).
Zakryjeme a dáme do rúry na 200°C na 30 minút. Na posledných 10 minút odkryjeme. Krok 5: Vyberieme z rúry, zakryjeme a necháme cca 15 min zakryté stáť. Roládky prebytočnú vodu vsiaknu.
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom a pod.
Zveřejněno 24. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švábsky zelný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AZA1
Moje poznámka
Švábsky zelný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AZA1
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 4 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 23 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 1 hodinou
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 3 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 4 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 7 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 8 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 8 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 10 hodinami
Tématické fráze:
zelný závin,
švábské figurky,
varene zelne listy,
zelný list na žíly
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
sůl,
voda,
slanina uzená,
cibule,
zelí kysané
Komentáře (6)