Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s bazalkovým pestem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 029 kJ /
246 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky24,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 840 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Maso potřeme rovnoměrně bazalkovým pestem. Krok 3: Na dvojitý alobal rozložíme plátky slaniny, položíme na něj maso a slaninu kolem panenky pevně obtočíme. Krok 4: Panenku zabalenou do alobalu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Krok 5: Po 20 minutách balíček otevřeme a pečeme odkryté na 220 stupňů ještě cca 7-10 minut a podléváme výpekem, který je v alobalu. Krok 6: Před krájením necháme maso odpočinout, aby z něj nevytekla šťáva. Krok 7: Podáváme s opečenými bramborami, tatarkou a zeleninou

TIP: Jak vyrobit domácí bazalkové pesto

Zveřejněno 13. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJ1n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJ1n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vypadá to krásně.:-K

:yes::yes:paráda <3 hned bych si dala :-) pěkný recept i foto :-K

Minimum ingrediencí, a vypadá to báječně. Super, Jani :yes:<3<3

rebeka: od tebe Nadi veliký kompliment :-K děkuji!

:yes::yes:

Eja57:
No, zní to paradoxně, řek bych ale, že za 30 minut to bude přepečené, leč nedopečené... ;-)
***
"ocásek" = palec?

casino: nojono....píšu jak primitiv...samozřejmě palec - ale vypadá to jako ocásek:-8
Pečená/nedopečená...tady je trochu chyták v panence zabalené ve slanině a první fáze v alobalu...já panenku obvyklé velikosti popatlanou (bylinami, hořčicí hrubozrnnou, olejem, prostě dle požadavku na výsledný efekt) rychle na plotně ze všech stran zatáhnout a 20 minut v troubě na 180 a pak hodně napevno utáhnout do alobalu a nechat "vydýchat"10 minut, vždycky se povede...

Možná bych pro méně zkušené upozornila, že nemohou použít panenku celou, ale jen opravdu tu "tlustou" část, ten "ocásek" si nechat na přípravu jiného jídla. Panenka je skvělý kus vepříka a vypadá tak "blbuvzdorně", ale zkazit se dá...přetažení doby pečení se sice trochu dá napravit odležením před krájením ale někdy ani to nepomůže...( na 30 minut to musí být opravdu hodně macatý kus)

JanaDorazinova: panenka má být růžová:-), tak je nejlepší...tahle vypadá moc lákavě :-):-K:yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
vepřová panenka recept, panenka s pestem, panenka s bazalkou, veprova panenka s bazalkou, recepty s bazalkovým pestem, vepřová panenka z bazalkou, vepřová pečeně s bazalkovým pestem, růžová panenka recept, jak vypadá veprova panenk, svickova s bazalkovym pestem, vepřová panenka s fáží, panenka a bazalkou, ja na ruzovou vepřovou panenku, vepřové panenky plněné vepřovou fáží, recept na vepřovou panenku s pestem, vepřová panenka, vepřova pečené s pestem, bazalkové pesto s panenkou, recept z vepřové panenky, plněná panenka bazalkovým pestem

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, pesto bazalkové, slanina

Přidat fotografie receptu