Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso ve vlastní šťávě

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do zavařovací sklenice vložíme kousek vepřové kůže, naplníme masem do 3/4 a nahoru můžeme dát opět kousek kůže (ke králičímu vložíme kousek bůčku nebo alespoň kůži s kouskem tuku) a nasypeme lžičku soli. Krok 2: Hrdlo sklenice i víčko otřeme alpou nebo alkoholem kvůli odmaštění. Víčka zásadně nová. Zavařujeme 2x 1 hodinu. Nesmí jít mastnota až k víčku při vaření. Takto zavařené vydrží i 2 roky.

Zveřejněno 27. 11. 2011

Poznámka autora cvrnda

Dá se konzumovat přímo nebo určeno k další tepelné úpravě.

(Recept našich babiček)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRwm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Paráda :-) díky :-) :yes::yes::yes::yes::yes:

Dříve, když se vozilo jídlo do ciziny k moři, tak jsem to dělala také, ale nedoporučuji česnek. I když masu nic nebylo, bylo výborný, česnek tak divně páchl. Fakt, na to pozor.

Česnek nebo cibuli třeba i grilovací koření i jiné sedá přidat při ndalší úpravě nebo i kečupke špagetám.A mezi jednotlivím vařením též necháme vychladnout třeba i den dva.

No u nás také ani náhodou.Já nejdříve maso promíchám se solí a pak nacpu do sklenic.Je super.:yes::yes:Přidávám fotku letošní várky.;-)

Ládíku - opravdu skvělé masíčko:-D já jenom vařím 1.den 2 hodiny a 2.den 1 hodinu - pak je nádherně měkké a dělám to také podle babičky a jak píše rebeka - u nás 2 roky také nevydrží:-p

:-):-):yes:+

Já přidávám k masu i 1 strouček česneku ,my ho rádi:-)) dala bych ho i do buchet kdyby to šlo:-D:-)):-D

:-p+6:yes::yes:

karolina1: kristepane....ja som si to vobec nevsimla :-O:-O:-O:-O

vybusna-uz aj v surovinach aj v recepte je sol

2 roky:-O:-?:-?:-? to těžko..:-// u nás teda néé:-D:-D:-D:-D

Ano, v míse ho osolím a maso promíchám. Někdy přidám i koření, např. grilovací nebo od Kotány "vepřová pečeně" a kmín.:-)

BILKOVAI: iva a ty o aj solis to maso pred vlozenim do pohara?

Taky dělávám a je to výborný polotovar:yes:..+1

a nijako sa to nesoli?

Tématické fráze:
maso na šťávě, maso ve vlastní šťávě, maso na šťávě recept, maso ve vlastní šťávě recept, maso ve vlastní štávě recepty, kuřecí maso ve vlastní šťávě, masová šťáva, recept maso na šťávě, maso na štávě recepty, recept na maso ve vlastní šťávě, kuřecí maso na šťávě, recepty maso na štávě, vepřove maso na štavě, recept maso ve vlastní šťávě, recept na maso na stave, maso ve stave, zavařujeme králičí maso, maso na vlastni stave, kuřecí maso ve vlastní šťávě recept, kraliči maso ve vlastni štavě

Suroviny:
maso vepřové, kůže vepřová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu