Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované placaté kuře za milión dolarů

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 914 kJ /
697 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky63,53 g
Vláknina8,06 g
Cholesterol 34 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou šalotku nastrouháme na struhadle s malými očky na kaši.
Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané citrónové kůry a odložíme do chladu. Krok 2: Kuře položíme prsíčky dolů a nůžkami na drůbež ho nejprve rozstřihneme a pak odstřihneme hřbetní kost i s biskupem. Poté kuře rozložíme na placku, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Krok 3: Na rozpálený gril rozložíme do čtverce čtyři krajíce chleba. Na každý krajíc položíme trochu rozmáčklý stroužek česneku, jeden bobkový list a pár snítek tymiánu. Pak každý krajíc pokapeme olejem.
Na takto připravené krajíce chleba položíme placaté kuře. Na povrchu kůži celého kuřete potřeme ochucenou zakysanou smetanou.
Gril přiklopíme poklopem a bez odkrývání a obracení necháme kuře 45 -55 minut grilovat. Po této době je kuře měkké, zlatavé a připravené k servírování.

Zveřejněno 25. 6. 2019

Poznámka autorky Angel 666

Krajíce chleba se kupodivu pod kuřetem nepřipálily, byly z nich topinky provoněné bylinkami.

Recept jsem našla na německé stránce Chefkoch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované placaté kuře za milión dolarů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpLv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované placaté kuře za milión dolarů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpLv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eja57:
DOBRÝ DEN,
Váš komentář je solidní, ale já tu chtěl podotknout, že za těch víc jak 45 minut ten chleba může být, ale nemusíá být -podle teploty taky na ,,uhlíky a nebo jen na chrustaninu,, . ALE TO JSEM CHTĚL VĚDĚT OD AUTORKY, né že bych při tom grilování se neměl čas podívat jak je to s tím chlebem.
MÁM TOTIŽ dobrou zkušenos s grilovací foĺií a také s topinkama , které dělám ze zmraženého chleba , který pak rozložím na rošt a osmahnu po obou stranách. V toto případě je vrchní vrstva krásně ogrilovaně křupavá a střed není tvrdy a lehce chutná po chlebě. Zejména v naší společnosti mojich strávníku jim na takto připravených topinkách chutná tatarák.
ALE TO JE NA jiné povídání.
,, toš tak,,

JosefZeravicky: sice nejsem autorka, ale tohle nejsou klasické topinky, leží na nich to ptactvo....

Za mne topinky klasické z chleba ze včerejška...

DORÝ DEN,
proto že griluju často je mi tento nápad velice zajímavý a chytlavý.
URČITĚ HO VYZKOUŠÍM.
Jen mi tu chybí ta grilovací teplota více specifikovaná, neb když dělám topinky na grilu, tak za 10-15 minut jsou na jedné straně akorát. .
ALE PROČ NE V TOMTO PŘÍPADĚ, tak mi to autore/autorko trochu víc projasněte abych to mohl vyzkoušet.
Jooo, a jaký chleba? mám zkušenosti že starší a nový chleba jsou na topinky ,,nebe a dudy,, .

,,toš tak,,

:yes::yes:pěkný recept :-)

Prosím... grilujete přímou, nebo nepřímou metodou?

suppyn: Gril obsluhoval manžel, tak jsem ho vyslechla a byla to metoda nepřímá, uhlí měl pouze po stranách grilu ;-)

Jituš, máš gril s teploměrem? Kolik °C by mělo asi být v grilu po celou dobu?

1974andrea: Andy, má být po celou dobu 180°C. Jen jestli budeš zkoušet, tak já bych příště přidala do té zakysané smetany na potření ještě nějaké výraznější koření, určitě s tím ještě budeme experimentovat ;-)

Ta fotka je úžasná :-D, kuřátko vypadá jako když se stydí ;-):yes:

mysulka: děkuji :-D:-D

Tématické fráze:
grilované kuře, placaté kure-recept, kuře, grilované kuře na placku, grilovane kuře na smetaně, grilované kuře recept, recept na olivový kure

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, smetana zakysaná, cibule šalotka, citron, chléb, česnek český, tymián, bobkový list, olej olivový

Přidat fotografie receptu