Tymiánový chléb na špízu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 096 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,65 g |
| Tuky | 46,30 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 117,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání přidáváme mléko.
Krok 2: Vál poprášíme moukou a těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Pomoučenýma rukama ho rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček dlouhý 25 cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu.
Krok 3: Grilujeme asi 25 min, často obracíme. (Samozřejmě, že čím je váleček chlebového těsta silnější, tím hůř se propéká.)
Zveřejněno 29. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánový chléb na špízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VKo
Moje poznámka
Tymiánový chléb na špízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VKo
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
česnek,
tymián,
prášek do pečiva,
olej olivový,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (4)