Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Americký" moučník

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Americký moučník je výborným dezertem pro všechny milovníky vláčných a mokrých buchet. Jablka v těstě se postarají o to, aby moučník nebyl suchý. Příprava je rychlá a není vůbec složitá, vyzkoušejte si jej připravit sami.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 282 kJ /
4 848 kcal
Bílkoviny96,57 g
Tuky172,82 g
Vláknina45,35 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 455 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy703,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu jablek nakrájíme na kostičky a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Krok 2: Vejce utřeme s oběma cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko, abychom získali tužší, ale stále tekuté těsto. Krok 3: Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Krok 4: Propečenost vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 15. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Americký" moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08l3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Americký" moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08l3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Včera jsem upekla a je vyyyborna, vláčná, mokrá, doma všem moc chutná.

Dávám bodík, foto přidám později. Díky

Koláčik vyskúšaný, je veľmi dobrý. Dala som aj strúhané jablká, aj jablká na kocôčky. Šťavnatý, chutný. :yes:;-) Pridala som fotku. :-K

Je to vynikající vláčná buchtička , u nás velice oblíbená... Je pravda, že těsto je trochu hustší, ale
není to vůbec na závadu a na chuti zdaleka neubere ! Pro mne top buchtička a dávám zasloužený bodík. Můžu s dovolením přidat foto ? :-) :yes: :yes:

Chystám se, že to vyzkouším s hruškami. Už se těším :-*

Tininecka 29. 10. 2013 14:49
Peču ho dnes po druhé, tak určitě bude výborný jako poprvé. Určitě dávám bodík. :yes: :-))

Tak vznikaji nove recepty a zanikaji ty prave. :no:

To je asi tak jako kdyz si dam tady v Americe cesky hovezi gulas a najdu v nem mrkev a brambory ...lol!:-D

Toto neni ale americky moucnik, to by musela byt v receptu hl. mouka (v USA se polohruba nepouziva), maslo (zadny olej), atd ...vzdyt vam tady chybi nekolik ingredienci.
Ale vypada to chutne, o tom zadna!:-))

A je tam...společně s banánem, pomerančem, jablkem a jahodama...a taky rozinkama, lískovýma oříškama a slunečnicovýma semínkama :-)) Dělám ho podruhé a nepochybuju, že se podaří, jen jsem minule zapoměla dát bodíka:yes::-D Předpokládám, že se po něm opět zapráší:-8

Tak, moučník dopečen,nakrojen a je k sežrání, uděluji bodík ;-)

Senzační moučník!!

Moučník znám, je super, ale jako "ŽAVES" má dnes premiéru. :yes::yes::yes::-K

Rathol,tak to je opravdu neco neuveritelneho.Tez u nas to bude "ZAVES"!!!Na pocest Vasi prababicky.

radhol: To je humorné - i naše babička měla moučník "Žáves". Zkratky pro stejná slova, ale název pro jiný moučník - taková tvarohovoolejová buchta, měřená na skleničky od hořčice. Po vysvětlení těch zkratek jsem jako malá holka ten moučník neustále vymáhala, a moje maminka, vynikající kuchařka, cukrářka, nemohla pochopit, co na tak obyčejné buchtě mám. Mějte se krásně.

tomuhle říkávala už moje prababička buchta "ŽAVES" - jako děti jsme si mysleli, že pochází z Francie...později vyšlo na jevo, že název má daleko porozaičtější původ - ŽAVES totiž podle babičky znamenalo ŽÁdný VElký Sr... - prostě smícháš všechno dohromady, naliješ na plech a upečeš. :-D :-D :-D A vždycky měla úspěch - ať už jako obyč buchta k snídani nebo jako nedělní řezy ozdobené šlehačkou a třeba ovocem nebo jen kakaem. Milujeme ji.

Pekla jsem a sklidila úspěch :)) a přitom je to tak jednoduché...

Fakt vyborny a rychly kolačik!Všetkym susedom chutil!!!

Děkuji za skvělý tip na něco dobrého, je to výborné a už skoro snězené :-)

Je to asi nejjednodušší a přitom vynikající buchta, kterou jsem kdy dělala. děkuji za recept.

Sirnicová Alena 1. 4. 2012 18:09
Buchta je skvělá :yes: ,pekla jsem ji jako Muffiny....a nechala jen pár na talíři.Osvědčilo se mi nedávat vše na stůl,ale zamražovat :-?.Jinak se u nás buchta nikdy nesní celá a pak se vyhazuje. ;-(

Nechala jsem přítele vybrat co by si dal za moučník a vybral si tento :) a měl úspěch :yes:

Výborná pochoutka, trochu jsem si recept vylepšila a přidala kromě rozinek ještě trochu madliček. Nahoře přelila vanilkovým tvarohem a dala péct. Moučník je takn ještě více vláčný a během hodiny byl pryč!:-))

Opravdu výborný moučník.Hledala jsem něco abych spotřebovala jablka a je výborný a vláčný.I vybíraví přítel od dcery,mlaskal a to je co říct!!:-) Doporučuji vyzkoušet.Ten den byl snědený..:-K:-K

madlina:no jo,typicky cesky komentar!!! kolik americanu znas a kolikrat jsi byla v americe, ze si muzes dovolit rict, ze americani jsou lini!? soudnost!:-//

Buchta už krásně voní z trouby a doufám, že bude přinejmenším stejně chutnat :-)

super - moje první buchta, která doma měla úspěch:-K Moc děkuji

Výborný moučník. Dala jsem tedy více nastouhaných jablek, oříšky jsem přidala vlašské, lískové a i mandle, a ubrala jsem vajíčko. Moučník je skvěle vláčný, doporučuji vyzkoušet a posílám bodíka.:-)

výborný,krásně jde do krku a i jednoduchý na přípravu,doporučuji vyzkoušet:-K:-*:yes:

:yes: Fakt skvělé, jen jsem ubrala jablka, stačily 2 hrnky krájených a taky jsem nepoužila hrnky, ale spíš pucláky :-8, vřele doporučuji :yes:

Dala jsem hnědý cukr a 2 velká jablka na kostičky,už je v troubě...Ještě jsem přidala brusinky a loupané mandle..

to je bašta:-D:-)):-)):-)):-)):-))

Je to skvělý moučník;-) Jednoduchý a nenáročný na čas. Zkuste místo jablek sladké brambory:yes:. Pak bude skoro "americký":-)

Vynikajíci buchta :-)v mém podání sice trochu málo sladká a dala jsme kyselejší jablka :-D ale jinak skvělá :yes:

Moc príma recept:-*dělávám podobně a je velice chutný:-p+26:yes:
LOSIHNIZDO-nechceš přidat foto na řezu u svého výborného výtvoru;-)

Chutná výborně,jenom vypadá, že už ho jednou někdo jedl:-D Já jsem ho dotahl k naprosté dokonalosti.Zapekl jsem do něho pravý americký hamburger.Vřele doporučuji vyzkoušet tento kulinářský grál.:yes:

Úžasný. chutnal i mému zmlsanému tátovi, kterému se hned tak něco nezamlouvá :)
Posílám 1+ :-*

A mila Madlino, americani vubec nejsou lini, jenom maji uplne rozdilny zivotni styl nez my. Jina mentalita, jine zvyky. ;-):-K

Moucnik vypada pekne, jenom vazne nechapu proc "americky", kdyz je v surovinach pouzita polohruba mouka. Polohruba ani hruba mouka v USA totiz neexistuje. Maji tu hladkou a neco mezi hladkou a polohrubou, ale to co u nas, to rozhodne neni. :-/ Proto se tady nase buchty a kolace nepecou uplne snadno.;-) Bude to asi tim, ze maji u nas lide pocit, ze kdyz daji vsechny suroviny na hromadu a upecou, tak je to po americku. :-D
Mozna bych malinko pozmenila nazev receptu. I kdyz co na tom, vsem moc chutna a jak se jmenuje vlastne neni az tak dulezite. :-K

tu skořici jsem přehlídla, že už tam je :D jinak je to recept z kuchařky podle pořadu Mňam prima vařečka, akorát se to tam jmenuje Tátova americká buchta :)

Super moučník :) já do toho ještě přidávám trochu skořice a nahoru dávám čokoládovou polevu a posypu to kokosem :-)

Tento moučník je skvělý, nadýchaný, vláčný a s jablky takže je takoví jinačí :-O :-8 :-) :-p A podle mího gusta :)

Přidala jsem fotečku :-8 je to má premiéra, tak se nezlobte za kvalitu :-K

Moučník je výborný, je to moje první buchta která se povedla :D nějak mi to nikdy nešlo, jsem z těch mladých kuchařek :)

Mám radost, že vám chutná :-D:-)) my ho doma děláme taky moc rádi ... množství jeblek je samozřejmě na každem, jak zvolí ... když máme víc jablek, dám víc ... když míň .. tak zase míň ...
ať se vám vaření a pečení daří dál :-K:-8

Dělala jsem ho v týdnu a je výborný,vláčný :-p použila jsem větší hrnečky, aby bylo těsta trochu více a také jsem nedala tolik jablek jako Eva. Protože syn nemá moc rád tmavé moučníky udělala jsem ho dvoubarevný, vypadalo to moc dobře a hutnalo skvěle :-p:yes::yes:

Jeto mňamka:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta z jablek, tátova americká buchta, top recepty moučníky z jablek, moučník s jablky, buchty z jablek, české buchty, americká jablečná buchta, pečeme z jablek, americke rezy, www babicovy dobroty cz 27.3.2010, jednoduche moucniky, moučník z jablek, recept pravý americký jablečný koláč, alena sirnicová, moučniky z jablek, americký buchta, bábovka z jablek, neco dobreho s jablky, jak dlouho se peče bábovka, dobroty z jablek

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, olej, kakao, kypřící prášek, skořice mletá, jablko, oříšky, rozinky, mléko

Přidat fotografie receptu