Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě

Pokud máme na zahrádce bohatou úrodu cuket a už nevíme co s nimi, nastal čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a výborné. Takto připravené je můžeme usmažit, ale my jsme tentokrát zvolili zdravější alternativu - pečení v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (129×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 217 kJ /
769 kcal
Bílkoviny44,22 g
Tuky36,94 g
Vláknina6,89 g
Cholesterol 328 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,16 g
Sacharidy63,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka. Sýr nastrouháme a menší část odebereme na posypání. Krok 2: Z mléka, vejce a zbylých ingrediencí umícháme hustší těstíčko. Můžeme ho ochutit výrazněji nějakým kořením, popřípadě přidat i špetku chilli. Krok 3: Kolečka cukety obalíme v mouce, oklepeme a hned vkládáme do těstíčka, které nesmí příliš stékat. Obalená kolečka ukládáme na plech s pečicím papírem. Krok 4: Pečeme na 190-200 °C dorůžova. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem.

TIP: Nejlepší těstíčka na obalování

Zveřejněno 19. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzEr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzEr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Zrovna jsem neměla čas, tak jsem vymazala pekáček, dala vrstvu směsi na obalování, na to pokladla nakrájené cukety a nahoru dala další vrstvu směsi a bylo to moc dobré.

Vynikající i po studenu :yes::yes::yes:

BetyBety: Děkuji :-K:-K

Moc nám chutnalo. :yes:

marciana: Děkuji :-K:-K

Velmi chutné, výborná večeře.

evca13: Děkuji :-K:-K

Dnes vyzkoušeno :yes: a chutnalo, příště musím dat více soli a zkusim jine typy sýrů :-)

motiwek@seznam.cz: Moc děkuji..:-K:-K

bomba recept, k tomu dip a všichni si jen pomlaskávají :yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:<3:-K

Dnes jsem vyzkoušela a je to moc dobré :-).

Tenhle recept nemá chybu. Už se těším, až to upeču.:-K

včera sme mali na obed, dobrá mňamka :-): yes:

:-):-):yes::yes::-K:-K

Tématické fráze:
cuketa v testicku, cuketa v sýrovém těstíčku, obalovana cuketa v testicku, smažená cuketa v troubě, cuketa recepty, cuketové řízky v troubě, sýrové těstíčko na obalování recept, pečená cuketa, obalovaná cuketa, obalovaná cuketa v troubě, těstíčko na obalování cukety, recepty z cukety, smažená cuketa v těstíčku, cukety v těstíčku, cuketa recept, sýrové těstíčko na obalování, cuketa v pikantním sýrovém těstíčku, cukety v sýrovém těstíčku, testicko na cuketu, cuketa smažená v troubě

Suroviny:
cuketa, mléko, vejce, olej, mouka hladká, strouhanka, česnek, sýr tvrdý, mouka, bylinky, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu