Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (234×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby tuhnutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Moučník, který nesmí chybět u nedělní kávy. Nadýchaný kakaový piškot se svěžím tvarohovým krémem a křupavou vrstvou čokolády milují všechny generace. Nejlépe chutná druhý den, protože korpus nasaje vláčnost krému a chutě se propojí.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 191 kJ /
6 260 kcal
Bílkoviny135,45 g
Tuky418,37 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 876 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a odložíme. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Krok 5: Vytvořené těsto vlijeme a rozetřeme na připravený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut při 180°C. Po upečení piškot necháme vychladnout. Krok 6: Během chladnutí korpusu připravíme jemný krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě. Krok 7: Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout. Krok 8: Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme po lžících mléko. Krok 9: Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.

TIP: Připravte si Míša řezy trochu jinak

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: ireceptar.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (130)

Moje poznámky:
- Dát méně másla než je v receptu, stačí 125g
- Dát méně kakaa - stačí 1 lžíce (pokud máte opravdu kakao a ne nějaké Granko)
- Nechat korpus déle jak 10 min - spíš 15-20 min - naposledy byl po 10 min hodně měkký jak sliz (asi záleží na troubě)

Jinak s těmito úpravami je dezert luxusní ! Děkuji.

Je skvělej doporučuji všem. <3

Spokojenost velka, pulka plechu uz je pryc😁

takhle naprd recept jsem tu jeste nedelal. lzice jako odměření, nikde velikost plechu. kazdy mame jiny lzice, maji byt vrchovaté? zarovnané? z testa byl maglajz, vubec se nepovedl. našel jsem jiny, s presnymi hodnotami a byl jsem úspěšný. lidi jako majitelka receptu by neměli nikam na intenet nic psát

Dělám podle tohoto receptu pravidelně a super

Recept bych trochu upravila. Pokud by měl být na plech, tak dejte dvojitou dávku. Sice jsem dělala podle receptu, ale je nízký a tak 3/4 plechu.Na krém jsem použila tvaroh a mascarpone a máslo s cukrem. Na polevu jsem použila dvě 100g hořké čokolády ,trochu másla a mám nugatové sladidlo,pár kapek.

Příliš mnoho nedokonalostí a nepřesností, korpus špatný (nízký a následně tvrdý), granko není kakao, másla zbytečně mnoho, cukru taky, snad jen ta poleva vyšla jakžtakž, ale sečteno podtrženo to nestojí za vaši námahu, mě to jen zklamalo a nechápu to hodnocení, jedině snad, že by bylo uděleno před revolucí...

Přečetla jsem si komentáře a tak jsem tento recept brala pouze jako tahák a udělala jsem dobře,Jinak by byl korpus extrémně nízký a krém zas příliš máslový stačí úplně 1/4 másla,než je uvedeno v popisu a určitě 2x více mouky,já dala odhadem.Jinak výborné :-)

Máslo je lepší trochu předehřáté z mikrovlnky, nedělají se hrudky

Výborné doporučuju 👌 místo krému z másla jsem dělala z jahodového pudinku zakysanky a tvarohu a taky super verze ;)

Dnes vyzkoušeno. Použila jsem menší plech, protože jsem se bála, že korpus bude příliš nízký..a i přes to nízký byl. Má tak asi půl centimetru.. (těsto bylo krásně nadýchané a takové, jaké má být)
Ohledně krému, tam jsem přidala méně másla (160g) a přišlo mi to až až.. také jsem tam přidala vanilkový cukr a je dobrý 😊
Řezy zatím tuhnou v lednici, tak uvidíme, jaká bude výsledná chuť.. ale příště prosím napište velikost plechu, na který je množství surovin určeno..

můžete nám napsat rozměry plechu? protože já dala na klasický plech do celé trouby a korpu s je teda asi tak 5mm

Přidala jsem malinko mléka do korpusu a o půl lžičky více prdopeče. 😊 Méně cukru, ale to je na každém dle chuti. 😁 Díky za recept.

Dělala jsem ho do menší pečící formy než je klasický plech a byl naprosto famózní!!! Doporučuji!!!

Hrůza. Viděla jsem 5*0, tak jsem si říkala, že to bude super recept. Piškot úplně nizoučký, musela jsem ho proložit krémem. Ten byl až příliš máslový. Kéž bych si nejdřív přečetla komentáře.

Když jsem si tu přečetla komentáře, raději jsem použila na odměřování velkou lžíci, ale to bylo zbytečné. Řezy by byly i beztak dost vysoké… Moc děkuji za recept, řezy jsou výborné a děcka nadšené… <3:-)

karolina.v: Korpus bude vyšší, když ho dáte péci do menší formy, a že by se zdrcnulo máslo s tvarohem, pokud mají stejnou teplotu, se mi nechce věřit. :-O

Nemohu doporučit. Těsto slabé a krém se celý zdrcnul

Naprosto top <3

Úžasný recept, krásně se povedl. Díky :yes:

Vynikající recept. Zkoušela jsem ho poprvé a líp se povést nemohl ????????.

Míša řezy jsou skvělé <3

Proboha proboha, másla do krému by stačila polovina max! A do čokolády to samé. Korpus je v pořádku, ale jinak šíleně máselnatá buchta. Že já neposlechla svou intuici a dala ho tam tolik...

výborný. akorát čokoládu jsem raději koupil hotovou

KKH91: to je škoda, že vám nechutnalo. Já dělám z tohoto receptu dorty a jsou výborné. Je sice pravda, že do krému přidávám smetanu ke šlehání. Polevu dělám se smetany a čokolády :-8

Bohužel musím hodnotit negativne, piskot je dost nizky, i kdyz jsem nedelala na velkem plechu a krem proste katastrofa. :-(;-(:no:

rychlé, snadné, chutné

Výborné řezy,dělám pouze podle tohoto receptu! :-K

Jsou peckové, moc díky ????:-D

Krásné řezy

Tak řezy vyzkoušeny už dvakrát a jsou výborné, je to tak na plech 26*40cm, neni to na klasický velký plech. Té čokolády bych nahoru dala klidně i 200g, aby byla vrstva silnější. :-8

Byly výborné, sklidila jsem velkou pochvalu, děkuji za inspiraci! :-K

Perfektní recept na letní dny a posezení na zahradě :yes:

Dělám ho často. Je výborný a nepohrdnou jim děti ani manžel. :-)

frminka: to není čokoláda ode mě prosím...:

musíte dodržet postup... dělala jsem to asi stokrát. Není od Vás pěkné někoho osočovat za to, když se Vám něco nepodaří. Opravdu mě Váš komentář mrzí.

Výborný recept, čokoláda chutná jako ledová :yes:<3

Dnes jsem pekla poprvé a recept doporučuji. Aby se mi krém nesrazil tak jsem máslo rozpustila a poté vmíchala do tvarohu, který jsem měla cca hodinu vytáhlý z lednice. Do krému jsem přidala trošku rumu a za mě super recept, přidávám si do oblíbených:-K :-)

Lenka148: také s Vámi nesouhlasím, krém je výborný:-)

Musím se přidat super recept používáme často <3

Lenka148: krém je výborný

Lenka148: asi si jedina komu nechutna :D

I já se pridávám , že recept na krém je katastrofa.:no::no::no:

Míša řezy jsou výýýborné. Moc jsme si pochutnali.<3:-8

Výborný recept:yes: Nejlepší míša řezy co jsem kdy dělala.

Viperka: Jestli můžu poradit, zacházej s tvarohem stejně, jako když děláš např. pudinkový máslový krém. Nejdříve dokonale do hladka utři povolené máslo s cukrem a pak teprve po částech přidávej tvaroh. Tvaroh musí mít teplotu stejnou jako máslo, takže je třeba na to myslet včas. Všechny tři ingredience se tak propojí a vznikne pěkný, hladký a chutný krém. :-)

Výborné!!!Těsto jsem nikdy neměla tak nadýchané a ta polévka!Krásná!Chuťově jsou řezy ???????????? Dělala jsem na klasický plech.:-Q:- <3

Viperka: Srazil se, nebyl tvaroh studený?

Zeptám se fakt všem vyšel nádherný krém s tím máslem? Já jsem povolenou kostku másla spojila se 150g cukru moučka a až pak zaslehala tvaroh vanickovej a katastrofa...ať dělám co dělám v krému jsou pořád hnusný kousky másla, krém sladkej skoro vůbec není...pomohla jsem si povolením ve vodní lázni ale při stuhnuti opět stejný problém v chuti...tuk na patře :/

Ve videu rozhodne neni tucny mekky tvaroh. Je to tekutejsi nez co tu ted patlam ja a musim to redit mlekem.

Upečeno tak jak je původní recept,hodnocení za mně a mých kluků je :yes:<3:-8,,do krému jsem přidala troch rumu,a než jsem na piškot natřela krém tak jsem taky piškot pokapala rumem,to se hezky rozleželo :-K

frminka: zmiňovaná hebká poleva tu je, od Srettky
smetanu přivést k varu, vmíchat kakao a pak nastrouhanou čokoládu, polévat lehce zchladlou....

IciMici: Děkuji za super tip na šlehačku a díky ní vyhozené peníze za suroviny a buchtu. Jak se mi podařilo těsto i s krémem, tak to od vás čokoláda se šlehačkou úplně pokazilatoprecepty.cz :no::no::no:;-(;-(;-(;-(;-( Opravdu se mi chce brečet. Úplně mokrá buchta, čokoláda nechtěla vůbec tuhnout, dostala se pod buchtu a celou ji promočila. Recept jsem na stránkách vůbec žádný takový nemohla najít. Zkusila jsem to podle vás.

Rezy delam uz nekolik let podle tohoto receptu, na plech vnitrnich rozmeru 43x35cm z davky 9 vajec testo, krem 1000g tvarohu, 250g masla a 200g cukru. Tvaroh z vanicky nechavam v sitku poradne vykapat, aby testo pod nim prilis nevlhlo.. Poleva je vyborna "hebka husta cokoladova poleva" tez na techto strankach. Mnozstvi 500g slehacky, 300g cokolady, 3PL hol.kakaa. SUPER!!!:)))

Vcera jsme delali a byl super dneska repete :) :-):-Q

Recept vypadá super:yes:. Tak ho vyzkouším jako dort :-). Snad se mi povede :-) Do krému jsem ještě přidala 2 smetany ke šlehání a smetana-fix .

Tak můžu říct, že byli všichni velmi spokojeni :-). Je výborný :-K:yes:. Přidala jsem i fotky, snad to nebude vadit ;-)

Dělala jsem poloviční dávku na zkoušku a musím říct že jsou moc dobré akorát jsem dala asi moc vrchovaté lžíce mouky, tak příště budu trochu šetřit aby těsto nebylo tak hutné. :) Díky za recept

Nazdárek, u 99% receptů postrádám velikost pečící formy. Tady tomu není jinak, bohužel.:-// Tyto řezy jsem pekla do plechu 25x30 cm. Těsto bylo trošku vyšší, ale jelikož jsem dala 2a1/2 tvarohu na chuti to neubralo. Másla jsem dala 150g. Pokud se někomu krém srazí, nezoufejte. Stačí ještě nahřát za šlehání nad parou.;-) :yes::yes:

Řezy jsou výborné! Dělala jsem je na veliký plech z 1,5 dávky (tj. 9 vajec,.....) a krém: 250g + 750 g tvarohu, na krém jsem přidala na kolečka nakrájený banán, čokoládovou polevu: 300 g čokolády na vaření + cca 150 - 200 g ztuženého tuku.
Nezbylo nic .... :-)

Perfektní recept, dělala jsem do menšího plechu a těsto bylo vysoké tak akorát, jak na fotce Rebeky. Upravila jsem si poměr tvarohové vrsty, dala jsem 1 celé máslo a 3 tvarohy na uvedené množství cukru a super :-) Jako polevu jsem udělala čokoládu se šlehačkou, jak tady doporučovali a perfektní :yes:

Super řezy, díky za recept :-). Dala jsem víc tvarohu a použila jsem menší plech.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
míša řezy, míša řezy na plech, miša řez, míša řezy recept, míša řezy na velký plech, řezy míša, řezy míša nejlepší recepty, řezy míša nejlepší recepty, recept na míša řezy, míša řezy top recepty, řezy míša recepty, míša řez recept, recept misa rezy, recepty - úžasné míša řezy, nejlepši miša řezy, miša řez na plech recept, nejlepší recept na míša řezy, top recepty míša řezy, mišařezy, tvarohove řezy míša

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, máslo, tvaroh měkký, cukr moučkový, čokoláda na vaření, máslo, mléko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu