Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza bez vajec

Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen výkonný mixér a pár surovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 003 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny4,30 g
Tuky206,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy9,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby (může být zavařovací sklenice) a mixujeme tyčovým mixérem. Krok 2: Mixujeme tak, že táhneme zezdola nahoru. Krok 3: Dle chuti můžeme ještě upravit.

TIP: Blesková majonéza - jak ji připravit

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky nofrona

Tento recept mám od kamarádky a opravdu je majonéza výborná a rychlá.

Hledala jsem a tuto nenašla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Nemám tyčový mixer,jen obyčejný.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné, rychlé.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opravdu rychlé a hodně husté.

Za mě super, přidal jsem cukr, ocet a pecka:yes:

Výborná,rychlá, nechápu,že jsem doteď kupovala drahé majonézy. :-)

Myslíte, že by šlo i z ovesneho mléka? Syn nesmí vejce ani mléko. A vegan Hellmanns má už opravdu závratnou cenu za tu velikost sklenicky. Děkuji.

"Majonéza bez vajec"
Jj, funguje to spolehlivě (podobně jako
:yes:
No, ještě kdyby tak byla i majonéza bez tuku, že ;-)

Dnes napoprvé úplně super!! :-8

Jeste dodám, idealni pokojová teplota! Jak mleka, tak oleje, pak je hustá jak puding.

Je úplně boziii!!!

Super:yes: Povedla se doslova na první zátah (mixérem vzhůru):-) Zhoustla během několika sekund :yes: Dochutila jsem ještě lehce nálevem z okurek.

:yes: velmi dobrá

Majonéza se mi povedla,je krásně hustá a dobrá.Po vyšlehání jsem přidala jemně nasekanou feferonku s cibulí a vznikla chutná tatarka:-):yes::yes:

Už dlouho dělam tuto majonezu a dobrý.Mam odměrku a dam 2x olej,1x mleko pol.lžíce hořčice a vyškehat tyčovym mixerem.Nevim v čem to je,že vam to nevychazi.

Jikotka: Jiřinka, či to nie je náhodou (ja neviem - iné ma nenapadne)tým, že nemáš dosť výkonný tyčový mixér? Mne sa to vždy podarí, je to hotové asi za 2 minúty.
Pred očami to rýchlo rastie, od začiatku dám plné obrátky. Skúsila som aj mlieko z chladničky, aj izbovej teploty, vždy je to OK.
Tento nepodarený olej s mliekom zajtra použi na nejakú bublaninu a skús druhýkrát. Možno sa ti podarí.

Tématické fráze:
majoneza z mléka, rychlá majonéza bez vajec, domaci majoneza bez vajec, domácí majoneza z mléka, majonéza domácí z mléka, Majolka® bez vajec, jak udělat majonézu, vejce v majonéze, jak zahustit majonézu, majonéza bez vejce, levna majoneza, vejce v majonéze recept, řidká majonéza, majonéza tyčovým mixérem, prostřeno majonéza, majonéza s mléka, wwwrecepty.cz, majonéza s mlékem, rychlá majonéza recept, majoneza recept

Suroviny:
mléko polotučné, olej, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu