Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachní stehna se zelím

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 342 kJ /
560 kcal
Bílkoviny9,87 g
Tuky28,34 g
Vláknina14,25 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,11 g
Sacharidy61,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat).  Krok 2: Cibulku nakrájenou nadrobno spolu na menší kousky nakrájenou slaninou opražíme na oleji. Toto dáme do pekáčku, přidáme stehna, pokmínujeme, přidáme rozdrobenou kostku bujónu a podlijeme vodou. Krok 3: Přikryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna při teplotě asi 120°C, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vypečeným tukem. Krok 4: Poté sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 180°C a necháme ještě dopéct, abychom měli křupavou kůžičku. Krok 5: Zelí můžeme slít, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou (asi 2 dl), přidáme kmín, cukr, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Zelí zahustíme moukou, promícháváme a provaříme asi 10 min. - dochutíme. Podávala jsem s knedlíkem.

Zveřejněno 25. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní stehna se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5D5Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní stehna se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5D5Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

MamlajdaD: :-D:-D:-D:-D:yes::-K

Eja57: Já jsem pochopila, jak to bylo myšleno, ale ta sláma se mi tak nějak hodila "do krámu":-D:-8

Eja57: autorka uvádí 2,5 hodiny i s přípravou

Veronika.Hrozna:
To ale nemyslíte vážně, že ne :-O
No, možná myslíte, ale předpokládám, že budete osamocená :-)

Eja57: Mě k tomu nesedí ani to zelí. Kysané mám ráda, ale ke kachně,:-? když je teď čerstvé červené, nebo bílé čerstvé"chrumkavé" všude!

casino: Já asi nějak špatně vidím, tady je cibulička pod ptákem a ne pod zelím....Pomalé pečení asi ano, ale do toho já nijak nevstupuji, nepolévám, ponechám osudu - ale to asi s anglickou a cibulí tak úplně nejde, já tedy pod káču cibul nedávám...Stehýnkům kačením by mohly 4 hodiny stačit...
Ale pořád dokola - receptů na pečenou káču se zelím je tady...nebudu počítat kolik...

Eja57:
No, autorka má za ušima...:-)
...a na druhou stranu jsme tu tací, co máme kačení žaludky, že :-D
Kostičku nedávám (v tomto případě) :-)
A voni nedávaj pod zelíčko cibuličku, he? ;-)
A vocenili tu teplotu pečení? Vono to vypadá na pomalé pečení, že. Snad mohla autorka zmínit kolik hodin jí pečení vzalo...;-)
No, poklábosili jsme a moderátorky budou mít zase plné ruce zbytečné práce, že :-*

MamlajdaD: ehm ...já jsem tím mlácením prázdné slámy chtěla říct, že tady jsou komentáře zbytečné anžto je autorka nikdy a ze zásady nečte a neodpovídá na ně....:-8

casino: oni ráčej vidět vypečenou kůžičku a dávaj pod kachnu bujón:-O:-O:-O:-O:-O nene...

:-O

No, já su zemědělec a sláma to je moje :-D
***
Mě zde naopak zaujal ten koriandr... Zelený bych nestrávil :no: ale se semínky vyzkouším :-)
A totok není dušená kachna, tak bych tu ani autorku příliš nedusil, že :-K

Eja57: To není sláma, ta je suchá, toto je angl. slaninou omaštěná kachna, která je sama o sobě přece dost mastná, chuť má svojí specifickou a oblíbenou, tu slaninu mi tedy hlava nebere. O koření, bujonech atd. se nebudu rozepisovat, to už bylo napsáno.

Děvčata, mlátíme prázdnou slámu:-D

Mě by zase vyčítali koriandr a bujón taky, o kůžičce pomlčím !

křupavou kůžičku nevidím, ale aspoň už je na fotce kachní stehno a ne kuřecí jako minule. Pokrok.
A s tím bujonem pod kachnu - to by mě doma hnali! 8-(

Tématické fráze:
pečená kachní stehna se zelím, pečená kachna zelí, pečená kachní stehna, pečená kačení stehna, pečená kachna se zelím recept, pečená kachní stehna recept, pecene kachní stehna, pečená kachna s kysaným zelím, recept pečená kachní stehna na zelí, pečená kachna, kaceni stehna, pečená kachna se zelím, recepty na kachní stehna recept, kachní stehna na kysaném zelí, pečené kachní stehno se zelím, pecene kachni stehno na zeli, kachna pečená na zelí, recept na pečená kachní stehna, pečené kachní stehno, pečená kachna s kysaným zelím recept

Suroviny:
stehno kachní, cibule, slanina anglická, kmín celý, sůl, koriandr, bujón, voda, olej rostlinný, zelí kysané, cukr, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu