Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté povidlové frgály s drobenkou

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete pohostit celou rodinu tímto báječným moučníkem.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 465 kJ /
3 696 kcal
Bílkoviny60,78 g
Tuky158,56 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy478,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté k němu přidáme zcela změklé máslo, přisypeme moučkový cukr a vše promícháme. Krok 3: Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí. Krok 4: Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, ještě během hnětení podsypeme moukou. Krok 5: Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kyne přibližně hodinu). Krok 6: Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru umícháme drobenku. Krok 7: Vykynutý bochánek těsta rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku. Krok 8: Obě rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou. Krok 9: Troubu zapneme na 180 °C a během toho, co se zahřívá, necháme ještě koláče nakynout. Krok 10: Pečeme je zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova. Krok 11: Okraje hotových, horkých koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je tím pokapat po celé ploše.

TIP: Jak péct kynuté moučníky

Zveřejněno 25. 9. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Pinterest

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté povidlové frgály s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3JR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté povidlové frgály s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3JR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Recept ještě nebyl hodnocen 1,0

S těstem se sice skvěle pracovalo a z dvojité dávky jsem udělala 5 frgálů, ale s chutí nejsem spokojená. Za mě je to obyčejný kynutý koláč (a ještě podprůměrný), ne frgál. Příště udělám podle jiného receptu (podle pana Maršálka, protože od toho mi zatím vše chutnalo tak jak má).

Výborné sú, vďaka za recept! Na vrch som pridal aj mletý mak s cukrom a čas pečenia som musel upraviť na polovicu, inak by mi zhoreli, treba dať pozor... pridávam foto :yes:

Včera jsem dělal dle receptu a opravdu se s těstem dobře pracovalo a frgál byl moc dobrý. Palec nahoru. ;-)

Vynikající recept, doporučuji všem vyzkoušet :-)

frgály jsem ještě nikdy nepekla,ale tento podle vašeho receptu jsem nyní vyzkoušela a ...podařilo se, opravdu perfektní a není to nic složitého a chuťově to stojí za to,jedna báseň:-K:-K

migro: děkuji za vyzkoušení :-K

:yes::yes::yes: včera vyzkoušeno s těstem se skvěle pracovalo , frgály byly výborné všem chutnaly recept uložen určitě znovu udělám :-)

hazel: Mockrát děkuji za vyzkoušení :-K

Vcera poprve upecene a na poprve se me povedly. Urcite je budu peci znovu, vsem kdo byl prave u nas moc chutnali. Dik za recepis.

casino: Casino, že vy máte nějakou fabriku na vruty a šroubky, předvrtat a našroubovat :-D

:yes::yes:

casino: díky ;-)

Lenunka: děkuji :-K

rihana: není zač snad budou chutnat :-K

Anna Kocikova: děkuji :-K

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
kynuté frgaly, frgál recept, posypka na frgály, recept na povidlové kynuté buchty, kolače kynute frgaly, frgály recept, kynuty frgal, valašské frgály podrobný recept, kynuté buchty\frgály, recepty frgály, recepty na frgály, recept na frgály, drobenka recept, kynuté na šrouby, kynutá s povidly, frgály recepty, kynuté frgale, kynuté koláče frgály, kynuty koláč frgál, zmolenka na frgaly

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, cukr moučkový, máslo, žloutek, mouka polohrubá, sůl, povidla švestková, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá, rum, máslo

Přidat fotografie receptu