Bedly v bramboráku
Bedly, něžné krásky podzimních lesů, se dobře hledají a v kuchyni se dají skvěle využít. Zkuste bedlové kloboučky osmažit ve vrstvě bramborákového těsta. Za slabou půlhodinku je chutné houbové jídlo na stole.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 463 kJ / 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,02 g |
| Tuky | 11,01 g |
| Vláknina | 20,99 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 339 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 92,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme.
Krok 2: Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme.
Krok 3: Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta.
Krok 4: Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a tím pádem se placičky dobře otáčí.
Zveřejněno 29. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3vR
Moje poznámka
Bedly v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3vR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
bramborák z z bedel,
jak usmazit bedly,
bedla jedlá na bramborak
Suroviny:
brambory,
vejce,
cibule,
česnek,
mléko,
strouhanka,
mouka hladká,
majoránka,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
houba bedla,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (22)
KK
A jsem za šaška