Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový dezert s tvarohem (pro diabetiky)

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 534 kJ /
1 801 kcal
Bílkoviny122,48 g
Tuky106,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 1,61 g
Sůl1,75 g
Sacharidy82,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 15 minut. Necháme vychladnout. Krok 2: Tvaroh promícháme dohladka s březovým cukrem, citronovou šťávou a kysankou. Vychladlý korpus naplníme tvarohem a necháme v ledničce alespoň hodinu.

Zveřejněno 12. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqKX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqKX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Eja57: Ne nebudu mazat, pro někoho kdo si s odkrojky neví rady to bude dobrá inspirace. :yes:

RubyRom: já jsem dala foto jen těch kouliček z odřezků těsta po vykrájení tvarů z plátu...dá se s tím docela kouzlit, javorový sirup, marmeláda, prostě nějaké pojidlo, ochutit, dobrá mlska....jak píšeš to děláš taky....
Ale klidně foto smaž...

Eja57: Děkuji za pěkné foto, to ale není bez mouky , že?

Eja57: Běžně z odkrojků dělávám kuličky, ale zde jsem tolik zbytků neměla a tak se o ně postaral manžel. Tentokrát mi ani to těsto tolik nevyskočilo, možná to bylo tou kokosovou moukou, použila jsem ji poprvé.

Eja57: Když vidím takové pohodlné sezení, tak to mému zraku zalahodí.;-) Neboj mám psí obývák, vše v cíchách, vše pratelné i potahy na gaučích. 36 m2 blátíčka, od psích pacek . Ze zahrady rovnou na gauč ! Když prší , ani se neptej, jak to vypadá. Koberce se dají vyprat taky. Mají psí dvířka, takže jdou ven přes terasu a zase zpátky na gauč. Proto sem dávám jen fotky z jídelny! Obývák je psí bouda.:-D

Veronika.Hrozna: můžu Ti říkat Colombo ?:-D dortíky byly na konferenčním stolku před sedačkou, to jsou ty polštářky...ale mám kuchyň spojenou s obývákem....

Eja57: Děkuji!

Eja57: Já už od někoho takový recept loudila a neodepsal. Hlavně když se peče na Vánoce je dost takových zbytků . Dávám vrabcům, ale je to škoda.

Eja57: V pozadí máš takové pohodlné sezení + ležení s pár polštáři a přehozy- jestli to máš v kuchyni tak ti závidím , takový útulný pelíšek!

RubyRom: možná bych to do receptu doplnila včetně popisu jak to celé poskládat

Veronika.Hrozna: Xylitol - přírodní sladidlo pro diabetiky

Mohu se zeptat co je březový cukr?

Tip na odkrojky - používám u jiného receptu, rozdrtit, smíchat s nějakým pojidlem, nejlépe chuťově vhodnou marmeládou, ukoulet kuličky, obalit, tady asi v kokosu, vychladit....přidám foto kouliček

Ten korpus není nijak zvlášť vysoký, takže menší pekáček. Pak jsem vykrájela kolečka.

Já asi úplně nerozumím...ze šesti vajec do malého pekáčku asi vysoký korpus...proříznout? podle fotky ještě vyříznout kolečka....

Tématické fráze:
kokosový dezert, recepty pro diabetiky z tvarohu, tvarohový dezert, dortík pro diabetiky, tvarohové pro diabetiky, kokosové dezerty, dezert z tvarohu recept, korpus pro diabetiky, dezarty pro diabetiky, recept na tvarohový dezert, recept kokos a smetana a tvaroh, dezert z kokosu, top kokosove dezerty, tvarohový dezert pro diabetiky, recept kokosovy desert, tvarohové dezerty, tvaroh pro diabetiky, kokosovydezert, recept na korpus pro diabetiky, dezerty z tvarohu

Suroviny:
vejce, sůl, moučka kokosová, kokos, cukr, soda jedlá, kakao, tvaroh nízkotučný, smetana kysaná, šťáva citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu