Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 355 kJ / 2 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,37 g |
| Tuky | 284,04 g |
| Vláknina | 10,18 g |
| Cholesterol | 316 mg |
| Sodík | 5,03 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 34,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď prolisovaný natřít se solí na králičí díly, nebo pokrájet nadrobno a přidat pak na chvilku cibulce.
Krok 2: Cibulku nasypeme na králíka do pekáče, na každou porci dáme plátek uzené slaniny a králíka obložíme plátky uzeného masa. Podlijeme vodou a dáme péct zakryté poklicí nebo alobalem na 45 minut až 1 hodinu. Odkryjeme a za častějšího podlévání a polévání upečeme doměkka.
Krok 3: Ke konci pečení už nepodléváme, šťávu necháme z větší části vypéct, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Já někdy podávám s nezahuštěnou šťávou.
Krok 4: Servírujeme se zelím nebo i špenátem a s bramborovými nebo jinými knedlíky. Hodí se chlupaté knedlíky, bosáky apod.
Zveřejněno 20. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po Doudlebsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v3W0
Moje poznámka
Králík po Doudlebsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v3W0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 35 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 39 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 40 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 44 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
recepty z králíka,
recept na kralika,
recepty na králíka,
králík recept,
recept králík,
recepty králík,
recepty z pro králika,
králík v receptech,
kralik po doublavsku,
top recepty králík,
kralik po doudlessu
Suroviny:
králík,
slanina uzená,
sůl,
česnek,
sádlo,
cibule,
voda,
bůček uzený,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (5)
V této úpravě mám králíka asi nejraději. Se zelím a bosáky jako na fotce u receptu. Je to bašta