Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na troše oleje.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 429 kJ / 1 059 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,85 g |
| Tuky | 95,96 g |
| Vláknina | 12,62 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 4,80 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 32,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOEw
Moje poznámka
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOEw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak ohřát jitrnici,
jitrnice se zelím,
opečená jitrnice,
jak ohřát jitrnice,
jelito s kysaným zelím,
jitrnice s brambory,
recept jitrnice že zelím,
opečené jitrnice,
jitrnice se zelím a bramborama,
zeli k jitrnici,
jaké zelí k jitrnici?,
jak ohřát itrnici,
jaternice se s kysaným zelím,
jitrnicový prejt se s kysaným zelím,
opečene jelito,
jak ohřát kysané zelí,
zelí k jitrnice,
opečená jitrnice s brambory,
vajecina se kysaným zelím,
recept jitrnice kyselé zelí brambory
Suroviny:
jitrnice,
mouka hladká,
olej,
zelí kysané,
cukr,
slanina,
cibule,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (25)
Doufal jsem, že aspoň jitrnice nepraskne (byla menšího průměru)
No, spletl jsem se..., co mohlo, to prasklo
A je to venku...
Důležité je, že střívka nepraskají
No, asi má vliv i složení míšeniny a také jak moc jsou střívka naražená...
No ano, propíchnout. Je to vlastně logické a ještě lepší než obalovat v mouce
Určitě zkusím
Opečená jitrnice nebo jelítko se zelím a bramborem je u nás oblíbené jídlo. Bohužel, skoro vždycky mi jitrnice
při opékání praskla a skoro polovina vytekla ven. Teď tu čtu ... Obalíme je v hladké mouce ... to mě vážně nenapadlo.
Moc děkuji za tip
Doufám, že příště se už nebudu při opékání vztekat
No, tak si tak přemejšlím, kolik asi stran k opékání má běžná jitrnice ve vepřovém střevě...