Vdolky naší holky
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 341 kJ / 2 233 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 58,51 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 356,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí, přidáme 100 ml vlažného mléka a špetku cukru. Rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Přidáváme zbylé mléko dle potřeby. Když těsto tvoří puchýře, je hotové. Necháme kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu.
Krok 3: Vykynuté těsto položíme na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky).
Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly. Jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme.
Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Moje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolky recept,
recept na vdolky,
vdolky,
recept vdolky,
kynute vdolky,
recepty vdolky,
slané vdolky,
bavorské vdolečky kluci v akci,
výborné vdolky,
recepty na vdolky,
babiččiny vdolky,
vdolky z hladké mouky,
bavorské vdolečky jako peříčko,
kluci v akci vdolky,
vdolky slané,
nadýchané vdolky,
vdolky s paradou,
top recepty vdolky,
vynikající vdolky,
vdolky recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
droždí,
vejce,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
smetana kysaná,
šlehačka,
marmeláda rybízová,
povidla švestková
Komentáře (191)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No vracím se ke svému receptu, take