Suroviny
Porce: 17 tyčinek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 769 kJ / 3 530 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g |
| Tuky | 260,50 g |
| Vláknina | 33,50 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 244,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhlé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác vyložený papírem na pečení. Celý tác zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho alespoň na 5 hodin do lednice, ale nejlépe je nechat odpočívat kokosovou hmotu přes noc.
Krok 2: Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme jí buď ve vodní lázni anebo v mikrovlnce (pamatuj: vhodná nádoba do mikrovlnky a každých 30 sekund zastavit a promíchat čokoládu).
Krok 3: Pomocí dvou vidliček máčíme kokosové tyčinky v čokoládě, přebytečné množství čokolády oklepeme, tak že na jedné vidličce máme tyčinku a druhou vidličkou jemně ťukáme do vidličky s tyčinkou. Máčené tyčinky klademe na tác vyložený pečícím papírem a špičkou nože na každém uděláme čtyři vlnky. Čokoládu necháme ztuhnout. Skladujeme v lednici.
Zveřejněno 21. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Bounty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2DL
Moje poznámka
Domácí Bounty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2DL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
bounty recept,
domaci baunty,
domáci bounty tyčinky,
domácí kokosové bounty,
nepečené bounty kuličky,
domácí bounty řezy,
domácí tyčinky z pomazánkového másla,
tyčinky baunty,
baunty kuličky vanočni,
domící bounty,
domácí bounty kuličky,
bounty čokolády recept,
kokosové kuličky z creme fraiche,
piškotové baunty,
recept na baunti tyčinku,
bouty,
baunty recept,
nepecene bounty,
recept bounty,
domaci bou
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
crème frâiche,
čokoláda mléčná
Komentáře (27)
Pokiaľ nežijete vo Francúzsku alebo v Taliansku, tak crème fraîche zoženiete len ťažko. Je to vlastne 60% kyslá smotana , ktorá sa vďaka svojej tukovosti pri varení ťažko zráža.
Skúste použiť mix 36% kyslej smotany a mascarpone, ktorý necháte 2-3 dni pod plátnom sfermentovať.
Inak... Arrivederci...
Martina: V čechách nevím, ale asi zkuste nějaký supermarket, nebo použijte hustou zakysanou smetanu