Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 229,41 g |
Vláknina | 21,56 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem.
Krok 2: V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.
Krok 3: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
Krok 4: Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct.
Krok 5: Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka.
Krok 6: Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Moje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 6 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
MirkaTioka před 11 minutami
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
KuchtaBuchta před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Tystynka před 1 hodinou
Pečené brambory se smaženou cibulí a sýrem
Tystynka před 1 hodinou
Pečený losos v alobalu
vanilj před 2 hodinami
Houskové knedlíky
Efka17 před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaGrabmylerova před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
Kava 2 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty na bažanta,
příprava bažanta,
recept na bažanta,
bažant příprava,
recept bažant,
příprava bažanta na pečení,
bažant recepty,
jak připravit bažanta,
jak upéct bažanta,
recepty z bažanta,
bažant recept,
top recepty bažant,
jak uvařit bažanta,
bažant s nádivkou,
recepty na přípravu bažanta,
bažant,
polévka z bažanta,
pečený bažant s nádivkou,
recept z bažanta,
recept na nadivaneho bažanta
Suroviny:
bažant,
sůl,
máslo,
víno bílé,
jablko,
brusinky zavařené,
marmeláda šípková,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
maggi,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (6)