Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 46,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 30,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé.
Krok 2: Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni.
Krok 3: Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Moje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 15 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Praizlerka před 2 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 2 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 3 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 3 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 5 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 7 hodinami
Tématické fráze:
bažant jako minutka,
nejlepší recepty na bažanta,
zajíci viseli,
jak se dělá bažant na cinu
Suroviny:
bažant,
sůl,
pepř,
mouka,
máslo,
cibule,
houby,
víno bílé,
smetana,
sýr
Komentáře (61)