Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová bábovka

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Bábovka právem patří mezi klenoty českých moučníků. Nejen že krásně vypadá, ale receptů je tolik, že si každý vybere přesně tu svou. My jsme se vrátili k základnímu jednoduchému receptu, který je plný svěží citrónové chuti.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 789 kJ /
4 013 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky133,76 g
Vláknina12,54 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 532 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy631,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s cukrem a s vanilkovým cukrem.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do žloutkové směsi přidáme olej, kůru a šťávu z citronu, mouku s práškem do pečiva a vodu. Krok 3: Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Krok 4: Bábovku pečeme při 170 °C po dobu 45 - 50 minut. Krok 5: Připravíme polevu: Citrónovou šťávu utřeme s moučkovým cukrem, přidáme horkou vodu a znovu dobře utřeme. Krok 6: Upečenou bábovku polijeme citronovou polevou.

TIP: Na co se hodí citrónová šťáva

Zveřejněno 5. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOjY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Voňavá, teď upečená, dala jsem do jedné půlky těsta kakao na přání mladýho :) krásně šla i vyklopit 👌

:-)<3:yes::yes: líbí se mi :-K

Nám všem tak chutná, že ji musím péct z 1 a půl dávky na plech.😃🤌

Chutnala dětem i dospělým

jednoducha, dobra, ale pekla jsem mnohem dele, vevnitr porad syrova, mela jsem ji prikryt, pak byla na povrchu tmava az moc:)..

Je naprosto báječná<3

:yes:Úžasná, nadýchaná. Manžel ji chválí a nechce jinou. ;-)Děkuji. :yes:

evca13: Klidně smíchejte, jen ty vajíčka s cukrem šlehejte metličkou trochu déle. Povede se i tak.

evca13: Jistotu nevím, ale asi těsto nebude tak nadýchané. Ale určitě se tu najde recept na bábovku, kde se všechny suroviny jen smíchají (šlehačková,z podmáslí, valentýnská,...)

Zdravím, jsem studentka na bytě, kde nemáme šlehač ani nic podobného, abych si mohla vyšlehala bílky. Mohla bych normálně smíchat všechny suroviny dohromady? Budu mít nějakou jistotu, že se mi těsto povede? Díky

Krásné voňavé těsto ;-) Bábovka se peče v troubě a moc se těším až ji ochutnám :-))

Bábovka je výborná a do formy tak akorát:yes:

tak ja jsem za objem rada mam silikonovou formu a je dost hluboka a babovecku mam vzdy polovicni...ale dnes jsem byla mile prekvapena.Dekuji

Dzedzy: Tak nevim, nejspíš jsi dala víc surovin, nebo jsi měla menší formu.:-// Když jsem ji pekla já tak mi vyšla tak akorát, a těsta nebylo hodně :-)

Tak za mne :no: Dělala jsem jí přesně podle receptu a přestože mám klasickou formu na bábovku, tak těsta bylo až po okraj. Právě ji peču a protože to kyne, vytéká mi těsto ven. Takže kro to budete dělat, zmenšete dávky. ;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
citronova babovka, citronová bábovka nejlepší recept, citronová bábovka recept, babovka citronova, recept na citronovou babovku, bábovka s citronem, citronova poleva na babovku, recept citronová bábovka, citronova babovky, citonova babovka, recepty citronova babovka, citronova babovka, babovka s citronovou polevou, bábovka citronová recept, citronovababovka, cuketovo citronová bábovka, cironová bábovka, recepty babovka citronova, olejová citronová babovka, top recepty citrónová bábovka

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, voda, šťáva citronová, citron, cukr moučkový, šťáva citronová, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu