Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mazanec

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby kynutí

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 870 kJ /
2 837 kcal
Bílkoviny68,58 g
Tuky61,75 g
Vláknina20,12 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy491,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek spolu smícháme, dobře promícháme a necháme zakryté asi 60 minut kynout. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho dobře vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého uděláme mazanec. Položíme je na plech švem dospodu a svrchu je mírně roztlačíme – dalším kynutím se rovnoměrně vyklenou nahoru. Krok 4: Opět necháme dobře nakynout, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C/10 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších asi 25 minut).

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o mazanci

Zveřejněno 16. 4. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NozN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NozN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

hazel: těší mě, že české mazance chutnají i daleko za mořem :-*:-* děkuju!

Je super. :yes::-*

Cathleen, letos na Velikonoce jsem pekla mazanec podle Vaseho receptu. Moc pekny recepis. Mazanec lehky a vlacny. Ja jsem ho asi nechla moc vysoky a pri peceni se me hodne zkulatel, no ale vim kde jsem udelala chybu. Vsem u nas moc chutnal, urcite tento recepis budu opakovat:-K

Nechala jsem si kousek mazance 4 dny bokem, je naprosto vynikající i ten 4. den. Jako čerstvý! 👍

Jsem moc ráda, že se mazanec tak daří :-) Je to jeden z mých nejstarších receptů, u nás tenhle mazanec pečeme každou chvilku..

Výborný, přidala jsem do těsta ořechy….
Druhý den jako čerstvý, bezva.

Moc děkuji za recept! Konečně něco, co mi krásně vykynulo :-D
S dovolením jsem přidala dvě fotky.
Bohužel bez mandlí a rozinek, to u nás nikdo nejí. Ale i tak jsou super!

Díky za recept, je výborný <3

:-)<3:yes::-K

cathleen: Já vím, ale vánočka se taky povedla! To není tvým receptem, nýbrž rukama, když se mi to nepovede!:-D Tyhle některé kynuté slané chlebíky, pečiva a jiné, tak to je pro mne zapeklitý problém. ;-( Já zkazím i chleba v pekárně!;-(

Veronika.Hrozna: mám radost, že se ti ode mě konečně něco povedlo:-! :-D a těší mě, že mazanec tak moc chutná :-K

cathleen: Je famóźní. Půlka vlažného je pryč.:-O Příště peču 4.:yes:

Eja57: Díky, moc! Posílám fotku, hotovo!

Veronika.Hrozna: dej to do trouby...

Eja57: Když do toho dloubnu prstem, hned se to vrací. Asi to není ještě dost nakynuté, že!

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
velikonoční mazanec top recepty, velikonoční mazanec recept, mazanec velikonoční, pekarnomanie mazanec, recept na velikonoční nadýchaný mazanec, luxusně nadýchaný mazanec recept, velikonoční mazanec

Suroviny:
voda, med, droždí, mouka hladká, voda, šťáva citronová, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, tuk hera, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu