Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,76 g |
Tuky | 88,66 g |
Vláknina | 8,93 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,64 g |
Sacharidy | 186,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.
Krok 2: Těsto dáme na dvě hodiny do ledničky. Připevníme na stůl mlýnek na maso s nástavcem a nameleme tyčinky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Použijeme podle chuti na posypání sezam, kmín, mák.
Krok 3: Dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut dozlatova.
Zveřejněno 15. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Moje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 13 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 18 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 50 minutami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 1 hodinou
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 2 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 11 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 12 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 14 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 15 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 16 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
mléko,
sůl,
kmín celý,
tuk,
vejce
Komentáře (4)