Pečená voňavá jehnečí kýta
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v celku na podnose obloženou pečenými bramborami, cibulí, rajčaty a okurkou.
Suroviny pro 5 porcí
5-6 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 909 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,14 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 22,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme a pokrájíme na klínky.
Krok 2: Jehněčí kýtu hustě prošpikujeme česnekem, osolíme a potřeme směsí oleje s drceným kmínem a citronovou šťávou.
Krok 3: Černý pepř nahrubo rozdrtíme pomocí válečku. Poté v něm obalíme jehněčí kýtu.
Krok 4: Obalenou kýtu vložíme do pekáče a odložíme na 24 hodin do ledničky.
Krok 5: Druhý den troubu rozpálíme na 230 °C. Marinovanou kýtu vyjmeme na podnos, v pekáči rozpálíme olej a vrátíme ji do něj. Podlijeme horkým vývarem a vložíme na 15 minut do trouby na spodní rošt.
Krok 6: Potom snížíme teplotu na 170-180 °C, přidáme bobkové listy, větvičky rozmarýnu a pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vývarem a vínem.
Krok 7: Asi 30 minut před koncem přidáme cibuli překrojenou na polovinu, nakrájené brambory a dopečeme.
Krok 8: Troubu vypneme a kýtu v ní necháme odpočinout ještě 20 minut, aby jehněčí nevychladlo a mohli jsme ho nakrájet.
Krok 9: Kýtu položíme na podnos, obložíme ji pečenou cibulí a bramborami.
Krok 10: Ozdobíme ji plátky rajčat a salátové okurky. Podáváme horké.
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená voňavá jehnečí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z0lJ
Moje poznámka
Pečená voňavá jehnečí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z0lJ
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 13 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 18 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 54 minutami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 1 hodinou
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 2 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 11 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 12 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 14 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 15 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 16 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečené jehněčí na česneku,
jehněčí nejlepší recept,
pomalu pečené jehněčí,
jehnečí,
kluci v akci jehněčí,
jehněčí kýta,cena bez kosti,
pečené skopové maso,
pečené jehněčí se špenátem,
jehněčí kluci v akci,
pomalu pečené skopové,
jehneči kyta na česneku,
jehněčí recepty kluci v akci,
pečené jehněčí maso,
pomalu pečená husokachna,
kluci v akci jehněčí maso,
recepty jehněčí kluci v akci,
kluci v akci recepty jehněčí,
pečená kýta,
pečená kyta na medu,
telecí kýta kluci v akci
Suroviny:
kýta jehněčí,
rozmarýn čerstvý,
česnek,
bobkový list,
sůl,
šťáva citronová,
pepř černý,
kmín drcený,
vývar masový,
víno bílé suché,
olej,
cibule,
brambory,
rajče,
okurka salátová
Komentáře (2)