Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,53 g |
Tuky | 5,27 g |
Vláknina | 33,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí a cibuli nakrájíme najemno a připravíme k ruce. Na sporák dáme ohřát hrnec, nasypeme cukr. Když začíná karamelizovat, trošku promíchneme vařečkou a karamelizujeme dál až do barvy tmavého lesního medu. Ihned přidáme olej nebo sádlo, tím se to ochladí, přidáme kmín, promícháme a okamžitě přidáme cibulku. Kmín a cibulku osmažíme ve směsi oleje a karamelu za stálého míchání dorůžova. Postupně pak přidáváme zelí, mícháme a každou várku zelí osolíme. Přidáme ocet. Až je vše v hrnci, přidáme deci vody. Pomalu na mírném plameni dusíme a chutnáme, jestli je to dost slané, kyselé a sladké. Zelí musí mít velice vyváženou chuť, aby z něj byla opravdu chutná příloha. Tento recept je na řízné dochucené a velice dobré zelí. Mně se to podařilo až s tímto receptem!
Krok 2: Když je zelí měkké a potřebujeme ho zahustit, rozmícháme kousek másla s hladkou moukou a před dokončením přidáme do zelí. Máslo tu sladkokyselou chuť zjemní, kdo má rád řízné zelíčko, už máslo nepřidává. Hodí se k vepřovému, huse a kachně.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hlávkové zelí - maďarské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkkB
Moje poznámka
Dušené hlávkové zelí - maďarské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkkB
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 11 minutami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 10 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 52 sekundami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 12 minutami
Velikonoční beránek
Sweety77 před 32 minutami
Velikonoční jidáše
AnnaGrabmylerova před 1 hodinou
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
MirkaTioka před 2 hodinami
Velikonoční Jidáše
Akuska před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 3 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 4 hodinami
Tématické fráze:
maďarské zelí,
bílé zelí ke kachně,
hlávkové zelí ke kachně,
dušené bílé zelí ke kachně,
maďarské červené zeli,
hlávkové zelí recept,
hlávkové zeli,
dušené hlávkové zelí ke kachne,
dušené kysané zelí s bobkovym listem,
nejlepsi dusene hlavkove zeli ke kachne,
dušené hlávkové zelí videorecept,
kachna s hlávkovým zelím,
maďarské recepty,
madarské zelí,
dušené hlávkové zelí,
maďarské zelí recept,
madarske zeli ke kachně,
bílé hlávkové zelí ke kachně,
dusene kysele želi recept
Suroviny:
zelí,
cukr krystal,
olej,
cibule,
kmín celý,
ocet,
sůl
Komentáře (8)