Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kouličky na hlávkovém zelí s čabajskou klobásou a mozzarellou

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 659 kJ /
875 kcal
Bílkoviny53,48 g
Tuky33,80 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 2,37 g
Sůl5,44 g
Sacharidy83,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pomeleme, obě cibule nakrájíme na drobno, česnek naškrábeme, bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zelí a kapii pokrájíme na nudličky, petrželku nasekáme na drobno, rohlík nakrájíme na kolečka a přelijeme smetanou a klobásku na kolečka. Krok 2: Na trošce oleje osmažíme jednu cibuli do sklovita, přidáme pokrájené zelí, kmín, vodu, ocet, cukr, sůl, (množství je individuální, jak máme rádi kyselé, či sladké) promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme.
Jak se zdá již chutově dobré, přidáme nastrouhaný brambor, ještě jednou dobře promícháme a odstavíme. (nevaříme dál, bude se péct) Krok 3: Do masa přidáme druhou cibuli, rozmočený rohlík, vejce, papriku, petrželku, česnek, sýr, osolíme, opepříme, dobře promísíme a mokrýma rukama uděláme kouličky. Krok 4: Zapékací misku vytřeme olejem, dáme zelí, na to poklademe kouličky, nakrájenou klobásku, kapii a půlky třešínek mozzarelly.
Pečeme zakryté alobalem 10 minut na 200C° a pak stáhneme na 110 C° a ještě přibližně 40 minut. Ke konci odkryjeme a pečeme již na barvu. Je potřeba to hlídat, každá trouba peče jinak.
Jako přílohu jsem volila máslové brambory a caprese jehlu.

Zveřejněno 10. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBYN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBYN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mozzarella recepty, masové koule v zelí, masove koule se zelim, zelí s masem a klobasou, masové koule na zelí, hlavkove zeli dusene s kolbasou na smetaně

Suroviny:
rohlík, vejce, cibule, petrželka, sýr nastrouhaný, paprika čerstvá červená, smetana, česnek, sůl, pepř, zelí hlávkové, cibule, brambory, voda, kmín celý, cukr, ocet, sůl, olej, čabajka, sýr mozzarella, kapie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu