Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 438 kJ / 2 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,43 g |
Tuky | 103,34 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 290 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,49 g |
Sacharidy | 279,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy od robota nalijte bílky, šťávu z půlky citronu a vše vyšlehejte do pěny. Postupně přisypávejte cukr a přidejte marmeládu. Marmeláda by měla být hladká a bez semínek. Do sněhu kápněte trochu červeného barviva a přidejte lžičku vanilkového extraktu. Sníh vyšlehejte dotuha.
Krok 2: V jiné míse smíchejte mléko, máslo a lžičku vanilkového extraktu.
Krok 3: K hladké mouce přisypte prášek do pečiva a sůl. Suchou směs prosejte do mléčně směsi a důkladně promíchejte. Opět přidejte trochu červeného barviva a promíchejte.
Krok 4: Do mléčné směsi s moukou přidejte trochu sněhu a opatrně ho vmíchejte. Tuto směs poté vlijte ke zbylému sněhu a opatrně převalováním vše spojte.
Krok 5: Těsto vlijte do vymazaného, vysypaného a pečicím papírem vyloženého plechu. Čím bude plech menší, tím bude korpus vyšší. Použila jsem plech o velikosti 25x21 cm. Plech vložte do trouby předehřáté na 160°C a korpus pečte 35 minut nebo do doby, dokud nebude špejle suchá.
Krok 6: Po upečení nechte korpus krátce vychladnout a následně ho propíchejte špejlí. Korpus přendejte na mřížku, stáhněte z něj pečící papír a nechte ho zcela vychladnout.
Krok 7: Formu opět vyložte použitým papírem a vraťte do ní vychladlý korpus.
Krok 8: Dále připravíme jahodové mléko. Do mísy nalijte mléko, podle chuti přidejte jahodovou marmeládu, lžičku vanilkového extraktu a vše promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání, neslazené kondenzované mléko, vše promíchejte a mléčnou směs nalijte na připravený korpus. Plech můžete zakrýt potravinovou folií a uložte ho na 1 hodinu do lednice.
Krok 9: Dále připravte šlehačku. Do mísy vlijte smetanu a začněte šlehat. V průběhu šlehání přidejte marmeládu a šlehačku vyšlehejte dotuha.
Krok 10: Na korpus naneste šlehačku a rozetřete ji. Kraje koláče jsem ještě odřízla, aby byl zarovnaný. Koláč můžete dozdobit jahodami.
Zveřejněno 8. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový třímlékový koláč - Tres leches
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyPX
Moje poznámka
Jahodový třímlékový koláč - Tres leches
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyPX
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 20 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 22 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zvěřinový guláš
Sumaru před 35 minutami
Šlehačkový beránek
Piafka před 42 minutami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 49 minutami
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 2 hodinami
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
jahodová marmeláda,
máslo,
cukr krupice,
bílek,
extrakt vanilkový,
prášek do pečiva,
sůl,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo červené,
mléko,
smetana ke šlehání,
mléko kondenzované neslazené,
extrakt vanilkový,
jahodová marmeláda,
smetana,
jahodová marmeláda
Komentáře (5)