Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

@.jarda11

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 665 kJ /
2 549 kcal
Bílkoviny103,50 g
Tuky180,40 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 753 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,35 g
Sacharidy121,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. Krok 2: V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme na pánev klobásu a restujeme do doby, než bude klobása opečená. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky. Hotové vyndáme na talíř. Krok 3: Omáčku uděláme tak, že do výpeku přidáme máslo a zahustíme hladkou moukou. Přidáme zpět opečené maso, opečené žampiony, klobásu a necháme dusit do měkka. Nakonec dochutíme. Krok 4: Podáváme s hranolky či bramborami.

Zveřejněno 17. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3yN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3yN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eja57: Takových už tady bylo, co si stáli na svém u naprostých nesmyslů...

No, dělala jsem dnes plátky kuřecího na žampionech, mouku bych asi normálně nedávala vůbec, ale chtěla jsem to vyzkoušet - do výpeku plátek másla a zaprášit trochou mouky ( ani ne jedna zarovnaná PL), orestovat, zalít trochou tekutiny ( voda, vývar, já dala bílé víno) a chvíli provařit.... takže na dvě porce cca necelých 50 g másla a tak cca 5 g mouky a cca 2 dcl tekuté složky, svaří se trochu...bylo to akorát...

Ale zas oceňuji, že si autor stojí na svém:-D :-D:-D

bofinka: no když si to myslíš rozdhodně to blbost není kdy tak se to povolí vodou ale i tak z toho bude dobrá omáčka

@.jarda11: Jedna polevkova lzice (zarovnana) obsahuje cca 10 g hladke mouky. Ty pises, ze jsi mouky pridal 150 g, coz dela asi 15 lzic mouky. Nezlob se, ale to je nesmysl.....

casino: omáčka se dělá úplně jinak žádný bešamel z do vypeku se dá máslo zahustí se to moukou a rozředí se to vodou pokud bude hustá. A jedná se k minutku nikoli o hotovou

@.jarda11:
No, mohl byste se z toho vykecat bez ztráty kytičky, pokud byste do postupu někam alibisticky dopsal "podlijeme vodou";-)
Já bych šel na omáčku přes bešamel a na 150g mouky (+150g másla) se dává skoro 2000 ml mléka (vody)

bofinka: a skoušela si to už ? až to vyskoušíš tak to poznáš

@.jarda11: Mne by vznikla urcite jiska, Tobe omacka, budiz :-8

bofinka: ano vzikne omáčka co je na tom jako špatného , mám to vyskoušené :-!

@.jarda11: Opravdu pridas do vypeku 150 g mouky, neni to nahodou preklep :-? Z 200 g masla + 150 g mouky Ti vznikne slusna jiska a bez tekutiny z ni pak omacku tezko udelas.

Mi by moc chutnalo ;-)

Suroviny:
maso kuřecí, klobása pikantní, žampióny, máslo, mouka hladká, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu