Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Adventní kalendář z perníku

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm a vykrájíme mašinku a 23 vagonků dlouhých asi 5 cm. Je dobré si vykrojit mašinku a 2 vagonky navíc, kdybychom něco pokazily nebo se něco připeklo. Sama nemám formičku na vagonky, tak jsem použila vykrajovátko na nákladní auto a odřízla předek. Krok 2: Po upečení si tvary jednoduše bílkovou polevou nazdobíme, pak je na pevné podložce obrátíme, spojíme provázkem (doporučuji ho namočit, aby se nekroutil) a zakápneme kapkou polevy, aby se k vagonku přilepil. Krok 3: Necháme dobře zaschnout, pak kalendář zakryjeme papírem, na kterém bude ležet a opatrně obrátíme na příslušný tác. Způsob obracení si nejprve promyslete, při neopatrném zacházení by mohla poleva opadat a není jednoduché všemi spojenými tvary hýbat.

Zveřejněno 24. 11. 2010

Poznámka autorky Hella

Bylo použito těsto z receptu:

http://www.toprecepty.cz/recept/4508-velikonocni-d... , toto množství stačí asi na 4 plechy tvarů (4 kalendáře)

Pokud nemáte zkušenosti z polevou, celkem se mi osvědčila tato na obrázku, dobře se s ní pracuje a za 10 minut zasychá. Jsou v ní 4 tubičky, na tento kalendář spotřebujete 1 celou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2R2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2R2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::-O to je krásné:yes::-K

No,u nás se zítra rodí,takže za rok udělám,ale už mám uloženo.vypadají moc hezky.

hezulinké...:yes::yes::yes:

:-):yes:

Škoda, že už mám velkou vnučku. Už na takové věci není. Ale mně se to moc líbí :yes::yes:+

Líbí,paráda:yes::yes:

Helli, krásný nápad a pěkně provedený :-O ;-) :yes: +7

super nápad.. už aspoň vím ,co budu v pátek dělat :-)

krásné, já dělám zavěšená perníková okénka na stromečku z papíru, fotku dodám:yes:;-)

:yes::-Kopravdu krásný

Nádhera!:yes:

:-*:-*:yes::yes::yes::-K

Moc hezké:yes: Díky za tohle pohlazení:-K

Pěkný, to jsou určitě děti nadšený.

Jujda, Hello, zase krása!:yes::yes:+

Tématické fráze:
výroba adventního kalendáře, výroba adventního kalendáře pro děti, perníkový adventní kalendář, výroba adventních kalendářů, perníkové adventní kalendáře, zdobení perníkú, perníkový adventní kalendář pro děti, výroba adventních kalendářů pro děti, mašinka z perníku, adventní perníkový kalendář, advetní kalendář z perníku, nápady z perníku, perník recept, adventní kalendář pernikovy, perníky zdobení recepty, kalendar z perniku, auto z perníku, adventní perníkové kalendáře, pečení z perníku, perníkový kapr adventní kalendář

Suroviny:
těsto perníkové, poleva,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu