Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Čekají vás narozeniny nebo oslava? Vyzkoušejte tento máslový krém, který můžete využít jako náplň do moučníků a dortů. Krému z toho množství je opravdu dost, takže se nemusíte bát, že by se nedostávalo.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie57 662 kJ /
13 782 kcal
Bílkoviny95,55 g
Tuky1 250,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5,78 g
Sodík 1,32 g
Sůl2,85 g
Sacharidy536,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme mixérem ve vodní lázni, až je směs hustá (minimálně půl hodiny). Krok 2: Necháme vychladnout. Krok 3: Do zchladlého krému zašleháme povolené máslo, tuk a rum dle chuti. Krok 4: Krém skladujeme v chladu.

TIP: Vaječný krém - návod na přípravu, oblíbený recept

Zveřejněno 24. 11. 2010

Poznámka autorky Lejdy

Krému je docela dost, tak si to můžete přepočítat na poloviční množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Konečně krém který mi vyhovuje. Množství jsem si upravila. Dělala jsem ze 4 vajec a stačilo mi to na 4 patra korpusu o průměru cca 20cm. Není extra sladký. Před pracovanim s nim určitě vyndat na chcili ven z lednice aby šel krásně roztirat nebo tlačit ze špičky.

casino: Nefungovalo to, jelikož množství nebylo řádně označeno a navíc byl tuk uveden v kostkách. Recept jsem lehce poupravila a jako množství uvedla 10 porcí, aby si každý snadno přepočítal množství, které bude potřebovat. A díky, že jste na to upozornil. :-K

:-K
Hodlal jsem karelkarel: poradit, že netřeba nic přepočítávat a že stačí pouze v řádku SUROVINY vpravo naklikat množství porcí a PC už vše sám přepočítá...:yes::yes::yes:
No a ffčíl čučím, že u tohoto rcp to takto nefunguje :-O

Hezký, jen ..100 % tuk se mi nelíbí ..ale je to jen můj pohled na věc.. Množství si každý přepočítá podle sebe. No a při šlehání ve vodní lázni se nesmí překročit 82° C ! Ideální je proto potravinářský teploměr. Jinak jsem si vyhrnul rukávy, přepočítal množství a jdu do něj.

Martin Wroblewski 26. 5. 2017 12:19
Dobrý den mám problém s krém nějak se mi zdrcl

Jak proboha může někdo dát do krámu syrové vejce a 100% tuk!?!? Fuj

markett80: Vejce přece nejsou syrová, dělají se ve vodní lázni :-O

Dobry den.Prosim radu skušené ženy .:-Q Chtěl bych udělat dortik.Korpusi mam ale neumim udělat fakt dobrý máslovi krém.Můžete mi prosim poradit přesný postup ? Děkuji ... Ps Jak je myšleno ušlehat v lázni,a jestli cele vejce nebo žlouteknebo bilek.Děkuji

Mirek: ve vodní lázni znamená že dáte vařit hrnec s vodou a do hrnce položíte misku s celými vajíčky a cukr. Hned šleháte ručním mixérem. Miska je aspoň do půlky potopená ve vodě.

"Do zchladlého zašleháme máslo..."
No, já neříkam tak ani tak, ale obvykle se to dělá opačně

JanaM.:máslový krém jste nemusela dělat znovu. Stačilo to dát do mrazáku na chvilku a jak to ztuhne tak rozšlehat šlehačem do hladka.

Jakub Jen.... 28. 2. 2014 12:44
:yes:

MajkaM::-//No tak jsem to udělala podle vašeho receptu a už vím, že příště raději budu víc přemýšlet , protože dát horkou kaši do másla je pěknej nesmysl:no: jdu dělat novej:-S:-S:-S

Já to šlehám ručním elektrickým šlehačem.

luccciasek 14. 4. 2013 08:53
Musím říct, že krém je báječný a u dortu sklidil velký obdiv. Ale se šleháním cukru s vejcem je autorka trochu nepřesná. Musíte pomalu (jinak se to může zdrcnout) míchat tou propletenou metličkou nebo jak se to jmenuje a směs musí mít sytě žlutou barvu a musí to být husté o něco málo méně než krupicová kaše :)

Lenka B.- tuk rozpuštěný a vychladlý.

Lenka B. 8. 8. 2012 09:34
Chtěla bych se zeptat na ten ztužený tuk jestli se dává rozpuštěný? Děkuji

Lejdy: Děkuji za vysvětlení.

Lejdy:prepáč, že som sa do toho montovala, nevedela som že si tu...ja to robím metličkou (z 2-3 vajec), šľahač použijem až pri spojení s maslom.

Václave:
ten krém se šlehá el. šlehačem.

Václav:
Snáď sa autorka receptu nenahnevá, ak odpoviem. V tomto prípade vo vodnom kúpeli šľaháme vajíčka s cukrom. A tie jednoducho zhustnú až po takej dlhej dobe (20-30 min.). Dokonca to nemusíš ani tak intenzívne šľahať ako šľahačom, stačí metličkou. Na ruku si dám kuchynskú rukavicu, mám klasickú metličku a ležérne prešľahávam. Výsledkom je hladká hustá masa.

Dobrý den.
Mohla by mi některá domácí paní říci, proč se ten krém šlehá ručně a nemůže se použit šlehač a proč se musí šlehat 1/2 hod?? Každý má jinou frekvenci šlehání a jediný důvod proč nepoužít šlehač je, aby bolela ruka.:-S

Teď jsem si přečetla komentáře, ježiši to si to neumíte přepočítat na 1 kostku másla a je to na jeden menší dort, já myslela, že sem chodí kuchařky:-? Pokud by jste to opravdu neuměli podívejte se na Máslový krém na vánoční cukroví, který jsem sem davala já, tam to máte v malém množství bez počítání;-)

Také ho znám a používám, dala jsem ho sem v menším množství z jednoho másla,dávám bodík, opravdu je super hlavně teď na vánoční cukroví, nikdy se nesrazí:-K

Tenhle krém znám a vím že je výborný:yes::yes::yes:Jestliže tolik krému nepotřebuji, tak snad umím počítat a udělat z menšího množství surovin;-)

posílám bodík :yes: krém se mi líbí, dá se libovolně ochutit a není problém si množství přepočítat na menší dle potřeby, že? ;-):-K

Krém byl naprosto super, dělala jsem jednu pětinu do dortu. Je krásně lehký, našlehaný, chutný. Jako od cukráře. Výborný recept.

Tento krém dělala už moje mamka a všechny cukrářky v okolí.
Poměr máme - 1 vejce, 6 dkg cukru šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, potom horké nalejeme na 1/2 másla a vyšleháme dohladka. Nikdy jsme ztužený tuk nepřidávali. Do krému se dle chuti přidává mletá káva, kakao, rum nebo nějaká tresť.

Tak já ho dělám tak ale bez vajec, příjdou mi tam zbytečné:-O

Co se divíte? Koukněte na dort svatební schody, nebo tak nějak se to jmenuje a tam je krém ze 7mi másel;-)

Kristova noho!!:-D 5 kostek másla? Se picnu! No, Hella má pravdu, to není pro závodní kuchyni, ikdyž krém sám o sobě může býtr fajn:-p

Hella, ja robím nad parou krém tiež z celých vajec (plus cukor, plus kakao), poctivo šľahám cca pol hodiny tou starou špirálou, zhustne a nezrazí sa, má konzistenciu hustého medu...potom sa po vychladnutí zmiešava s maslom.

můj dort podkova...do krému dávám kousíček tuku,pokud se mě srazí,jinak ale celá kostka je mocinky moc...a jak píše Bibi,tak 5másel je taky dost...;-)

Cože, 5 kostek másla a ještě kostka tuku+ 10 vajec:-?no to mě podrž, nedělala bych ho ani omylem a velké množství přece naše rodiny nepotřebují:-O

To nevím.Kremrole jsem jedla pouze ze sněhem.

Lejdy tak toho můžu dát i do kremrolí ,místo šlehačky.;-)

Já teda z celé dávky dělám. Záleží na tom kolik máš cukroví s krémem a jestli tam máš i nějakou roládu tak to zpracuješ hned.Krém samozřejmě nikdy nevře ale má se to šlehat co nejdéle.Nikdy se mě nesrazil a myslím že to je nemožné když to pořád šleháš.Je suprovej.Vydrží hrozně dlouho čerstvý a chutný.

Ale my tady nevaříme pro závodní jídelnu, ale jen pro rodinu. Navíc mám vyzkoušeno, že pokud vejce v krému vařím, tak se srazí. Krém můžeme zahřívat jen do doby, dokud v krému udržíme prst, tj. asi 70 °C.

Tématické fráze:
máslový krém, máslový krém recept, vyborny maslovy krem, maslovy krem na cukroví, krémy do vánočního cukroví, kremy do cukrovi, recept na maslovy krem, máslové krémy, máslový krém bez vajec, krem maslovy, másloví krém, máslový krém do cukroví, krém do cukroví, krémy na cukroví, jak se dela maslovy krem, recept máslový krém, krémy na vánoční cukroví, vánoční cukroví recepty, krem z vajec, krem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, tuk 100%, rum

Přidat fotografie receptu