Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 327 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,91 g |
Tuky | 2,47 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 60,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme řez, abychom oddělili páteř a biskupa od kostry a krku.
Krok 2: Kuře zbavené páteře rozevřeme, obrátíme kůží nahoru, dále odstraníme poslední kus křidélek, aby se nepřipalovala, stehna by měla k pečení směřovat k sobě, nikoli ven.
Krok 3: V misce smícháme koření a cukr, částí posypeme jak vnitřní, tak stranu s kůží a druhou polovinou kořenící směsi vetřeme prstem pod kůži na prsou a na stehnech, kde se díky odstranění páteře vytvořily jakési vhodné "kapsy".
Krok 4: Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky, které rozložíme doprostřed pekáče, na ně kůží navrch položíme "rozpláclé" kuře - jablko pomůže, aby prsní část masa, která má tendenci rychle vysychat nevyschla a zároveň dodá masu jemnější chuť.
Krok 5: Okolo kuřete rozdrtíme bujón a maso podlijeme pivem. Vše dáme do předehřáté trouby na 180°C a přikryté horním pekáčkem pečeme cca 45 minut, za občasného podlévání výpekem. Poté snížíme teplotu na 160°C a necháme "dojít" doměkka.
Krok 6: Hotové kuře vyndáme z trouby, znovu potřeme výpekem a necháme asi pět minut odpočinout, maso nakrájíme na rovnoměrné díly a podáváme, např. s jednoduchým salátem.
Zveřejněno 28. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Moje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 34 minutami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 5 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 9 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 22 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 12 minutami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 13 minutami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 39 minutami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 2 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 5 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 6 hodinami
Suroviny:
kuře,
pivo světlé,
jablko,
bujón zeleninový,
cukr třtinový,
sůl mořská,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření provensálské
Komentáře (3)