Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 327 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,91 g |
Tuky | 2,47 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 60,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme řez, abychom oddělili páteř a biskupa od kostry a krku.
Krok 2: Kuře zbavené páteře rozevřeme, obrátíme kůží nahoru, dále odstraníme poslední kus křidélek, aby se nepřipalovala, stehna by měla k pečení směřovat k sobě, nikoli ven.
Krok 3: V misce smícháme koření a cukr, částí posypeme jak vnitřní, tak stranu s kůží a druhou polovinou kořenící směsi vetřeme prstem pod kůži na prsou a na stehnech, kde se díky odstranění páteře vytvořily jakési vhodné "kapsy".
Krok 4: Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky, které rozložíme doprostřed pekáče, na ně kůží navrch položíme "rozpláclé" kuře - jablko pomůže, aby prsní část masa, která má tendenci rychle vysychat nevyschla a zároveň dodá masu jemnější chuť.
Krok 5: Okolo kuřete rozdrtíme bujón a maso podlijeme pivem. Vše dáme do předehřáté trouby na 180°C a přikryté horním pekáčkem pečeme cca 45 minut, za občasného podlévání výpekem. Poté snížíme teplotu na 160°C a necháme "dojít" doměkka.
Krok 6: Hotové kuře vyndáme z trouby, znovu potřeme výpekem a necháme asi pět minut odpočinout, maso nakrájíme na rovnoměrné díly a podáváme, např. s jednoduchým salátem.
Zveřejněno 28. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Moje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 1 hodinou
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 11 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 15 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno 9. 4. 2025 16:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 25 minutami
Fazolková omáčka
Sahula před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 2 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 3 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 4 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 4 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 5 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 5 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 6 hodinami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 7 hodinami
Suroviny:
kuře,
pivo světlé,
jablko,
bujón zeleninový,
cukr třtinový,
sůl mořská,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření provensálské
Komentáře (3)