Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.
Krok 2: Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut dusit pod pokličkou, občas zamícháme, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a nakonec i uzenou papriku.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Moje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 21 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 1 hodinou
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 2 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 2 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 4 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 6 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 7 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
rýže,
hlíva ústřičná,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
paprika sušená uzená,
pepř,
špek
Komentáře (11)
Ale tady se mi líbí i ten salátek
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že