Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení steak

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min + 60 minut odležení masa

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, + 60 minut odležení masa)

Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 204 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny91,98 g
Tuky51,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,55 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě. Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut. Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 21. 1. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6x1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6x1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

:yes::yes:super <3:-K

Nebudu se opakovat;-)prostě super:yes::-p:-K

1974andrea: já ti nevím, kam až odletěl:-));-)

varilamyskakasicku:No tady ne;-)

1974andrea: kdeže, jsi ho našla, zde není, teprve dodám:-)):-)):-D

varilamyskakasicku:Díky a guláš už jsem shlédla;-)

To je krásná fotka a žravý recept, mňam, dělala jsme včera také jelena, ale v guláši, někdy dodám:-K;-):yes:

senky::-D Tak díky:-K

:-O:-O teď se dívám, psala jsem komentář už dopoledne v práci a on tu není, asi jsem neodeslala, tak se omlouvám:-8:-8
Tak ještě jednou:-K:-K naprostá dokonalost:yes::yes: tak si představuju dokonalý talíř:yes::yes::-K

Všem mockrát děkuju za tolik komentářů:-K

Colombo65::yes::yes: i pro mé.. a nejen chuťové, brutálně žravé i pro oko:yes::yes::-K:-K:-)

Colombo65:Otíku díky, já jsem si myslela, že tě tu uvidím v komentářích. Kde je flákota, tam jsi i ty:-D

... to je masakr pro mé chuťové pohárky. Krása nebeská;-);-);-)

Andrejko, myslím, že už předemnou všichni chválili, ale chvály není nikdy dost, tak i ode mne:yes::yes:,stejček vypadá hodně jedle :-*

to je zase nádhera Andry, máš to krásně naservírováno a nafoceno:-!:-K Delikatesa jako vždy jsi šikulinka:-K:-K:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
jelení steak, jelení steak recept, steak z jelena, jelení steaky, jelení maso na steaky, recept na jeleni steak, jelení steak recepty, recepty jeleni steak, steaky z jelena, jelení stejk, jelení kýta steak, steak z jelení kýty, jelení steik, jelení steak ze hřbetu recept, jelení steaky recept, jelení biftek, jelení steak - recepty, jelení karé, jelení maso recepty, jelenni steak

Suroviny:
roštěná jelení, jalovec, pepř mletý, sůl, olej, pepř zelený sterilovaný, houby lišky, víno bílé, smetana na vaření, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu