Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Grenadýr" z jednoho pekáčku

Hodnocení receptu je 4,9 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se slaninou, česnekem a kořením a podávat ho můžeme jako hlavní chod, ale také jen jako přílohu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 153 kJ /
2 427 kcal
Bílkoviny46,37 g
Tuky133,92 g
Vláknina24,56 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,00 g
Sacharidy248,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu také nadrobno. Krok 2: Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme dokřupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar, ten by měl být tak zároveň s bramborami. Krok 3: Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme. Krok 4: Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka, cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáklá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.

TIP: Další recepty z jednoho pekáčku

Zveřejněno 16. 7. 2019

Poznámka autorky mika59

Já jsem to na konci přimastila lžičkou domácího sádla, ale to si každý zvolí sám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Grenadýr" z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g0Jr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Grenadýr" z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g0Jr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Kookina: Asi jste neochutnala..tím nemyslím, že vám to musí chutnat..:-K

Moc dobré.:-K

Většiny z nás!? Tak to je dobrá hláška, na to se jak přišlo 🙄

Uvaril som, výborné to bolo, pridávam foto. Vďaka za recept! :yes:

:-)<3:yes::yes: také to máme rádi a vaří celá rodina :-K

Měli jsme v týdnu k obědu. Už při prvním ochutnání mi Grenadýr moc chutnal, ale říkala jsem si, že rodina k tomu možná bude něco chtít ... ale kdepak. Všem to chutnalo jen tak samotné. Dělávala jsem ho dřív i tak, že jsem k němu přidala i opečený na kostky nakrájený zbylý houskový knedlík ... Děkuji za připomínku jídla z mého mládí. :-)

Ještě jsem přidala kysané zelí a bylo to výborné. <3Voda se mi sice ne a ne vyvařit,ale to byl detail.:-)

Tohle jídlo bylo jediné, které vařil můj děda, když nebyla babička k mání. Říkal tomu Grenadýr marš a byly to brambory s noky. Uvařil plný hrnec a jedl to než babička přijela. I nám dětem to chutnalo.:yes:

Určitě vyzkouším:yes:

Marcecek: komentář mažu, vyjadřujte se slušně, prosím.

daninako: Děkuji ;-) Jsem ráda, že chutnalo..:-K:-K

Uvařila jsem dnes k obědu a i manželovi chutnalo :-)

To milujeme :yes::-D:-K

Tématické fráze:
grenadýr recept, recept z jednoho pekáčku, grenadýr, recept na grenadyr, grenadýr marš bez masa, grenadyr z jednoho hrnce

Suroviny:
brambory, těstoviny, slanina, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar masový, kmín mletý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu