Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaná sekaná se zeleninou a smetanou Rama

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 414 kJ /
3 206 kcal
Bílkoviny184,17 g
Tuky252,58 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 8,12 g
Sůl20,01 g
Sacharidy46,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pomeleme, cibuli, kapii a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, rohlík pokrájíme na kolečka, zalijeme smetanou Rama a necháme ho zcela rozmočit. Krok 2: Maso dáme do šlehací mísy s rozmočeným rohlíkem ve smetaně a šleháme, až se všechno krásně spojí. Krok 3: Na troše oleje osmažíme cibulku do sklovita a přidáme kostičky slaniny. Už jen chvilku smažíme a vše přidáme k masu do mísy s paprikou, vegetou, kapií, česnekem, vejcem a petrželkou. Osolíme, opepříme a necháme ještě prošlehat. Krok 4: Z poloviny hmoty mokrýma rukama vytvoříme šišku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na chvíli do mrazáku ztuhnout. Krok 5: Do druhé poloviny přidáme kostky krkovice a uděláme stejně, jak první šišku a dáme také do mrazáku. Krok 6: Po chvíli vyndáme ztuhlé šišky, sundáme folii a obalíme plátky slaniny. Dáme péct do pekáče s 2 lžícemi oleje a trochou vody, přikryté alobalem, 15-20 minut na 200 °C potom ztlumíme na 100 °C a pečeme cca 1 hodinu. Během pečení aspoň jednou zkontrolujeme a přelijeme výpekem. Krok 7: Hotovou sekanou necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborem, nebo i studenou s chlebem.

Zveřejněno 3. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmoG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmoG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-D To víš, že jím, ale přece nemůžu psát, že mně chutnala..... Chutnala druhým, tak jsem to i napsala;-):-8:-K

medanek: No neříkej,že vaříš a nejíš:-OTy už jsi jako já,ale na mě většinou nezbyde:-DA když tak jen na košt:-8

Anna Kocikova: Děkuji Aničko, prý byla dobrá :-8;-):-*

Krásné provedení a věřím,že i chuť byla výborná:-8:-K:yes:

Jaromira18: Děkuji za důvěru Jarunko :-K:-*

Moc se mi líbí, co nejdříve upeču.:yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, cibule, slanina uzená, rohlík, vejce, smetana, kapie červená, vegeta, paprika čerstvá červená, česnek, pepř, sůl, olej, petrželka, slanina, krkovice uzená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu