Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 443 kJ / 3 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,37 g |
| Tuky | 324,07 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 1,47 g |
| Sodík | 973 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 137,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.
Krok 2: Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na dno formy. Masa je lepivá, pomôžeme si lyžicou namočenou do studenej vody. Predpečieme na 150°C 10 minút.
Krok 3: Arašidy krátko opražímne nasucho a rozmixujeme.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Moje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 5 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
vejce,
sůl,
cukr,
mascarpone,
tvaroh jemný,
pomazánka,
tyčinka horalka,
máslo arašídové,
nesolené arašídy,
čokoláda mléčná,
mascarpone,
tyčinka horalka
Komentáře (15)