Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek oloupeme a také nastrouháme.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se vše promíchalo rovnoměrně.
Krok 3: Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté. Strouhanku můžeme přidat místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější.
Krok 4: Po promíchání smažíme placičky na rozpáleném oleji do zlatova.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 12 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 14 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 7 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 7 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 8 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 12 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 12 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 13 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 13 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 13 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 14 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
strouhanka,
olej
Komentáře (63)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0