Suroviny
Porce: 4 až 6 podle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 011 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,50 g |
| Tuky | 85,51 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 19,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvičce osmahneme cibuli, když začne zlátnout přihodíme klobásu a necháme chvilku odležet.
Krok 2: Oloupeme cuketu, vydlabeme z ní semínka, poté nastrouháme a vymačkáme vodu. Přihodíme osmahnutou cibuli a klobásu.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř, majoránku, lehce provensálského koření, česnek a nastrouhaný sýr.
Krok 4: Podle hustoty přidáváme strouhanku. Těsto by nemělo být úplně řídké, ale také ne takové, aby v něm stála vařečka.
Krok 5: Hotovou směs vylijeme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Krok 6: Pečeme cca 45 minut a když začne nádivka zlátnout, vyndáme ji z trouby.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka / placka podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3Rz
Moje poznámka
Cuketová nádivka / placka podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3Rz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
cuketa,
vejce,
sýr gouda,
cibule,
klobása,
česnek,
strouhanka,
sůl,
pepř,
majoránka,
koření provensálské
Komentáře (3)